Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 26 januari 2024

Månadsbrev januari fritidshemmet Bråviksskolan

 Månadsbrev januari

 

                                   Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

Vi vill börja med att hälsa Stina, George, Musa och Alma välkomna till fritidshemmet på Bråviksskolan. Stina och George kommer vara på Humlan (F-1) och Musa och Alma kommer vara på Getingen (2-6).  

En annan rolig nyhet är att ett samarbete och nätverk med NKIK Handboll och Dansverkstan kommer ske varje måndag framöver. Eleverna på fritidshemmet får prova på handboll ojämna veckor på måndagar kl.15-16 och dans jämna veckor måndagar kl.15-16. Enligt (LGR 22, fritidshemmet) ska vi erbjuda närsamhällets och föreningslivets utbud av aktiviteter och platser för kultur, fritid och rekreation. Vilket gör oss extra glada och tacksamma över detta samarbete som vi hoppas ska fortsätta under lång tid och mer roligheter är på gång!

Från och med nästa vecka (v.5) och framåt börjar ett planerat upplägg på fritidshemmet där Humlan och Getingen kommer ha sina planerade aktiviteter i olika miljöer för att kunna erbjuda en variation i undervisningen på fritidshemmet men även olika lärmiljöer (lokaler). Dessa tillfällen är när vi har aktiviteter mellan 15-16 varje dag men tänk på att det sker övergångar både innan och efter den tiden. Kommer du och ska hämta vid Paviljongen så är ingången vid fritadörren och hämtar du i Huvudbyggnaden tar du dörren bredvid år 1 på vänster sida där vi har vår frita ingång. Schemat för veckorna och aktiviteterna ser ut enligt följande:   

 Humlan (F-1)

Måndagar: Paviljongen

Tisdagar: Utedag (Gemensamt F-6)

Onsdag: Huvudbyggnad

Torsdag: Paviljongen

Fredag: Huvudbyggnad

 

Getingen (2-6)

Måndagar: Huvudbyggnad

Tisdagar: Utedag (Gemensamt F-6)

Onsdag: Paviljongen

Torsdag: Huvudbyggnad

 

Fredag: Paviljongen

 

Grunden i våra aktiviteter är tre olika styrda aktiviteter som eleverna får göra aktiva val kring är:

-         Rörelse: röra sig allsidigt i olika miljöer samt förstå vad som kan påverka hälsa och välbefinnande. (LGR 22, fritidshemmet)

-         Estetiska uttrycksformer: Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama. (LGR 22, fritidshemmet)

-         Friluftsliv Utevistelse under olika årstider, samt närmiljöns möjligheter till vistelse i naturen och på andra platser för fysisk aktivitet och naturupplevelser (LGR 22, fritidshemmet) eller temat utifrån årshjulet.  

Övergång från huvudbyggnad till paviljong sker mellan 16:15-16:30. Kommer du vid den tiden så underlättar det att vänta vid paviljongen tills ditt barn kommer.  

Just nu är vi igång med ett roligt experiment på frita där eleverna får se hur utvecklingen kring mögel sker på en smörgås utifrån tvättade eller icke tvättade händer. Eleverna får vara med och göra hypoteser. Under februari månad kommer vi ha tema kring bygg och konstruktion samt Alla hjärtans dag pyssel.  

Vi vill påminna om att lämna in schema för sportlovet. Sista datum är 2 februari. Detta är viktigt att ni gör då vi anpassar matbeställning och personal efter hur stort elevantalet är. Kom ihåg att det är för att ditt barn ska få bästa möjliga förutsättningar på lovet. Sker det ändringar efter angivet datum så vill vi att ni kontaktar Robin för dialog.

Observera att fritidshemmet är STÄNGT måndagen den 4 mars då vi har studiedag för all personal.

Vi påminner en extra gång om att se till att barnen har bra, varma kläder nu när det kallt ute. Vi är ute flera gånger i veckan plus raster så dem behöver varma kläder, vantar och mössa samt ordentliga skor.

Som vi nämnt i rektorsutskick så är vi glada att Robin från och med nu är chefstöd med ansvar över fritidshemmet och här är kontaktuppgifter:

Robin Ahlberg
Chefstöd
Bråviksskolans fritidshem
Norrköpings kommun

Telefon: 0724- 625615
robin.ahlberg@norrkoping.se

Ni når oss på telefonnummer:

072-5835620 (åk f-1)

072-5835622 (åk 2-6)

 

Med vänliga hälsningar fritidshemspersonalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar