Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

onsdag 6 mars 2024

Månadsbrev februari, Bråviksskolan

 



            Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

 Tiden springer iväg och vi har redan hunnit med två månader.

Under månaden som gått har vi jobbat med teknik och experiment. Vi har utfört experiment med bröd och observerat vad som hände med brödet under flera veckor. Genom undervisningen i fritidshemmet ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att utforska och beskriva företeelser och samband i natur. (LGR 22, fritidshemmet)

Inom teknik har vi jobbat med bygg och konstruktion där eleverna har fått möjlighet att bygga med olika material. Fina byggnader har tagits fram genom kaplastavar och ärtor och tandpetare, samt fina skapelser genom playdoh i olika färger. Byggande och konstruktion med hjälp av olika material, redskap och tekniker. (LGR22, fritidshemmet)

Vi har även påbörjat tema vänskap och det kommer vi fortsätta med i mars månad. Detta för att ge barnen möjlighet att utveckla goda kamratrelationer samt känna tillhörighet i gruppen. Vi har lyssnat på sången ”Jag är din bästa vän” och haft samtal om vänskap. Vi har också samtalat om olika dilemman som kan uppstå med sina vänner. Hur det kan kännas och vad man kan göra. Därefter har våra elever gjort ett självporträtt ”Jag blir glad när”… Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att utveckla goda kamratrelationer samt känna tillhörighet och trygghet i elevgruppen. Eleverna ska också ges möjlighet att utveckla och pröva identiteter och uppfattningar i möte och samspel med andra. (LGR22, fritidshemmet)

Tema Mello är väldigt uppskattat! Vi tittar på bidragen, lyssnar och röstar på våra favoriter. Vi har även börjat tillverka melloartister av toarullar och flörtkulor. Det fortsätter i marsmånad också. Erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Detta ska ske genom att undervisningen tar sin utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter. (LGR22, fritidshemmet)

Vi hade ett bra sportlov med de barn som var här. Vi vill nu påminna om att lämna in schema för påsklovet vecka 14. Sista datum är 18 mars. Den 31 mars och 1 april vill vi förtydliga att fritidshemmet är stängt då det är röda dagar.

Under kommande månad kommer vi att ha språkutveckling som tema. Vi kommer ha högläsning där barnen får illustrera vad dem hört. Vi koncentrerar oss på klassiska sagor.

Det kommer även bli pyssel av olika slag, sång och dans, äventyrspedagogik med olika lekstationer. Vecka 12 kommer vi ha Rocka sockorna pga att FN har utlyst den 21 mars till Världsdagen för Downs syndrom.

 Övergång från huvudbyggnad till paviljong sker vid 16:15. Kommer du vid den tiden så underlättar det att vänta vid paviljongen tills ditt barn kommer. 

Ni når oss på telefonnummer:

072-5835620 (åk f-1)

072-5835622 (åk 2-6)

Med vänliga hälsningar fritidshemspersonalen.

 

 
Robin Ahlberg
Chefstöd
Bråviksskolans fritidshem
Norrköpings kommun

Telefon: 0724- 625615
robin.ahlberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar