Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 2 juni 2023

Förskoleklass Blomsterängen

Veckobrev v. 22 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Nu rusar dagarna förbi och vi har haft vår sista hela vecka tillsammans innan sommarlovet.

Den här veckan har vi fortsatt vårt arbete med Barnen i Kramdalen. Vi har läst boken ännu en gång för att fräscha upp våra minnen för att vi sedan skulle kunna skriva en bokrecension. Vi pratade om vad en bokrecension är. Vi skrev bokrecensionen tillsammans på tavlan och sedan fick eleverna varsitt papper att skriva på. Det blev mycket text men de har arbetat på så bra. Vi har verkligen övat på att skriva och alla bokrecensionerna blev så fina. Riktigt bra jobbat!

I arbetet med Barnen i Kramdalen har eleverna också fått välja en karaktär från boken att färglägga. De har klippt ut den och limmat fast på ett färgat papper. De sitter nu på våra fönster. Väldigt fina!

Vi har lekt mycket utomhus den här veckan. Vi har delat upp oss, när några blomgrupper har varit inomhus och jobbat klart med olika skolarbeten så har några blomgrupper fått leka fritt utomhus. De leker olika fantasilekar, spelar olika bollsporter och gungar. Eleverna har även träffats i lekgrupper den här veckan.

I onsdags gick vi till skogen. Vi fick en härlig förmiddag tillsammans med mycket lek. Eleverna letar blommor och plockar små buketter vilket känns kul för vi pratar mycket om naturen och om blommor, både i klassrummet och i skogen. Vi avslutade dagen med att berätta och skriva om vilken vår favoritstund har varit i skogen under det här året. Det var roligt att få höra om alla elevers olika favoritstunder.

Vi har läst olika böcker på Polylino. Pionerna och gullvivorna läste klart Torstens resa ner i underjorden. Vitsipporna och rosorna har läst Pettson och Findus. Vi har läst Hjälp! Det är en triceratops i kojan samt Hjälp! Det är en T-rex i stan! Båda böckerna verkade vara uppskattade av eleverna. Böckerna innehåller fakta om triceratops och T-res och fina färgglada bilder.

Den här veckan har vi fortsatt öva sånger inför skolavslutningen. Eleverna har fått hem två till sånghäften; Nu är det sommarlov och Den blomstertid nu kommer. Vi övar på att stå upp när vi sjunger eftersom vi kommer att stå upp på skolavslutningen. Ett tips är att också lyssna på låtarna i bilen när ni åker till och från skolan. Lycka till med övandet hemma!

Vi skulle önska att ni pratade med era barn om vikten av att lyssna på oss vuxna, oavsett vilken vuxen det är. Den här veckan när pedagoger har varit borta har tyvärr vissa elever slutat lyssna även om det har varit trygga och kända vuxna hos oss hela veckan. Vi har pratat och pratar mycket om att oavsett vilken vuxen de träffar så behöver de lyssna lika bra. Tack för ett gott samarbete.

Måndagen den 5/6 är det klämdag, vilket innebär att det inte är en skoldag men att fritidshemmet har öppet för er som har anmält tillsyn.

Tisdagen den 6/6 är det nationaldagen, en röd dag. Då är skolan och fritidshemmet stängt och vi är alla lediga.

Hoppas att ni får en härlig helg tillsammans. Vi ses igen på onsdag!

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Felix & Sebastian

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar