Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 2 juni 2023

Veckobrev v. 22 år 2

 Hej!

Vi vill börja med att tacka för den stora uppslutningen på det  synliga lärandet. Många av er talar om tacksamhet för de barnen får arbeta med och lära sig vilket känns bra för oss. Vi ser även en bra träning för era barn att muntligt kunna uttrycka sig och även berätta vad de lärt sig. Ett extra tack till klassföräldrarna som var där hela eftermiddagen och fixade kaffe, saft och lotteri.


Vi har bakat chokladbollar och några bakade kolasnittar. Det var många barn som inte hade bakat  detta förut. Vi vill gärna tipsa om att era barn får bra träning av mått och kunna läsa och tolka recept. Mycket bra begreppsträning av dl, msk även utöka sitt ordförråd.


Matematik

Under veckan har vi fortsatt arbeta med multiplikation och division i matteboken. I 2 A har vi tittat på 9:ans tabell vilka mönster ser vi och lite olika knep hur man kan tänka. 


Svenska

Den här veckan har vi arbetat med att göra klart vår kapitelbok-Magiska dörren. Vi hoppas ni tar er tid att lyssna när  era barn läser boken.

Vi var på biblioteket och lånade nya böcker. Det är roligt att se hur självständiga barnen har blivit då de lustfyllt hittar böcker som de själva lånar. Passa på att låna nya böcker när era barn lämnar tillbaka dem i slutet på juni så de håller i läsningen under sommaren. De kan låna med sitt personnummer och koden är det året de är födda 2014.

I böckerna vi läser högt finns en del nya ord vi pratar om för att utöka era barn ordförråd. I 2b har vi precis läst färdigt del 1 i “Skogens systrar” som eleverna tyckte var så bra och spännande.


So

Bara klass 2B har haft SO den här veckan och 2A kommer ha det nästa vecka. Vi tittade på film som handlade om utanförskap både i en chat och i skolan. Vi diskuterade detta och eleverna hade många kloka tankar. Vi diskuterade också vad som är bra/dåligt att skriva i en chat. 


No

 Klass 2A har haft No den här veckan och de arbetade med hjärnan och nervsystemet.


Idrott

Friidrottsdagen var superhärlig med glada elever som sprang, hoppa och kasta så de var helt slut efteråt. Mycket rörelse blev det!!! Sista veckan kommer vi orientera på skolgården. 



Nästa vecka

Måndag- Ledigt

Tisdag-Ledigt 

Onsdag 

Torsdag-Idrott  

Fredag- 


Avslutningen kommer att vara i Abborreberg och vi kommer att samlas på skolan som vanligt kl 8.20. Kl 10.00 startar vår avslutning och den kommer att hålla på i ca 1 timme. De barn som ska sluta efter avslutningen ska anmäla detta till oss. De barn som ska vara på frita gör en gemensam promenad med oss tillbaka till skolan.


En skön helg önskar vi i år 2



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar