Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 8 september 2023

Bråviksskolans fritidshem, månadsbrev september

 

Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

  

Några veckor har passerat med stormsteg. Vi ser fram emot en rolig höst med ert/era barn. Redan första veckan har vi med våra elever diskuterat situationen på fritidshemmet. Vårt mål är att fritidshemmet ska vara en trevlig och trygg plats. Vi har även diskuterat ordning och trivsel på fritidshemmet. Vi konstaterade att väldigt mycket handlar om relationer och att det är viktigt att lära känna varandra. När man har en relation respekterar man varandra och därför får vi jobba vidare med att bygga fler och bättre relationer med varandra.

Under augusti har vi haft inskolning, lära känna lekar/övningar, samarbetslekar/turtagning. Syfte med våra aktiviteter var att lära känna varandra, träna grovmotoriska grundformer i olika spel/lekar, följa regler/turtagning, samarbeta i olika sammanhang och visa respekt för andra, lära sig att vara en bra vinnare och en bra förlorare.

Under september månad kommer vi fortsätta att fokusera på att lära känna varandra. Vi kommer att starta fritaråd där eleverna kan diskutera viktiga frågor och lämna förslag för förbättringar.

Mer att tänka på:

– Påkalla vår uppmärksamhet när ni lämnar och hämtar ert/era barn;

– Egna mobiler och leksaker lämnas hemma eller i skåpet under vistelsen i skolan;

– Skriv in på IST om ert/era barn hämtas av någon annan eller går hem själv;

– Om ert/era barn ska följa med en kompis hem efter skolan eller fritids måste ni föräldrar meddela oss detta. Bestäm gärna dagen innan;

– Ta gärna extrakläder (efter väder). Namnge kläder och skor;

– Meddela sjukdom och ändring av tider snarast möjligt.

– Följ oss på Bloggen.

Ni når oss på telefonnummer:

072-5835622 (åk 2-6)

072-5835620 (åk f-1)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar