Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 8 september 2023

Veckobrev v. 36 årskurs 1

 Veckobrev v.36: årskurs 1

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas att ni har haft en bra vecka och att ni njuter av värmen som har kommit tillbaka.

Svenska

Vi har fortsatt vårt arbete med Lyckostjärnan och nu har vi avslutat arbetet kring det. Vi har arbetat med två kapitel den här veckan. I uppgifterna kring första kapitlet som vi arbetade med skrev och ritade eleverna deras favoritlek. De har också skrivit en liten kort text om en bild som ska sättas ihop till en tidning. I det sista kapitlet har vi arbetat med önskningar; eleverna har berättat och ritat vad de hade önskat om de sett en stjärna falla.

Matematik

Vi har påbörjat vårt arbete med TRR (Tänka Resonera Räkna). Vi har jobbat med mönster. Eleverna har i par fått skapa ett eget mönster och sedan dokumenterat sitt mönster. Vi har övat på att presentera vårt mönster för våra kompisar och det gick bra. Vi har också haft ett matteprov den här veckan. Provet tillhör det första kapitlet som vi har jobbat med i boken.

Engelska

Som avslutande uppgift i kapitlet om färger har eleverna arbetat med en bilduppgift. De fick rita en färgburk med valfri färg i. Sedan skrev de färgen på engelska under färgburken. Det blev jättefina alster som vi ska sätta upp i klassrummet.

SO

Vi arbetat i vår NO och SO bok och eleverna har ritat sig själv och sin skola. Vi hade även vårt första klassråd idag (fredag). Det gick väldigt bra och eleverna framförde sina egna åsikter och kloka tankar.

NO

Vi har börjat jobba om hösten. Vi har pratat om årstiden höst och om hösttecken.

Idrott

Eleverna har lekt olika lekar. Låt ditt barn berätta om idrottsaktiviteterna.

Bild

Vi färdigställde vårt självporträtt. Vi använde vattenfärg för att rita en bakgrund. Elevernas självporträtt blev så fina!

 

Övrig information

Vi vill informera om att det går löss på skolan. Kolla igenom och kamma gärna ditt barns hår för att förhindra ytterligare spridning. På måndag kommer eleverna att få hem ett informationsblad om avlusningsdagar som kommer att ske 15-16 september. Kolla hemma tillsammans i elevernas gröna mappar på måndagkväll.

Välkomna på föräldramöte tisdag den 19/9 kl 17:00-18:00. Om ni har önskemål kring innehållet så maila det senast söndag den 17/9 till respektive mentor.

Tack för ett gott samarbete! Vi ser framemot att träffa alla elever på måndag

Trevlig helg

Önskar

Matilda, Charlotte, Lina och Hanna

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar