Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 15 september 2023

Veckobrev år 1, v. 37

 

Veckobrev v. 37, klass 1A och 1B

 

Hej alla elever och föräldrar,

 

Hoppas att ni har haft en bra vecka. Här kommer en kort sammanfattning om vad vi har jobbat med.

 

Svenska: Vi har avslutat arbetet med Lyckostjärnan och påbörjat läsårets nya material i samma serie som heter Den magiska kulan. Eleverna har fått varsin arbetsbok där vi har arbetat med orden hej och jag. Vi har läst högt ur läseboken och samtalat om innehållet. Eleverna har jobbat med de första sidorna i arbetsboken där de har fått rita och skriva om sin familj. Vi har påbörjat arbeta individuellt med eleverna utifrån Skolverkets bedömningsstöd.

Matematik: Den här veckan har vi arbetat med TRR. Eleverna har gått på mönsterjakt i par och fotograferat mönster i skolmiljön som har varit grunden till veckans fortsatta arbete.

Engelska: Vi har påbörjat med kapitel 2 som handlar om numbers. Eleverna har räknat framlänges och baklänges 0-10 samt stavat siffrorna rätt. Vi har sjungit en sång om siffror.

NO: Eleverna har fortsatt arbetet om årstiden hösten och vi har läst om varför bladen ändrar färg. I slutet av veckan gick eleverna en tipspromenad utomhus för att kolla av kunskaperna kring ämnet. Låt ditt barn berätta hemma om varför bladen ändrar färg och vad klorofyll är.

SO: Eleverna har arbetat med Min skola. De har samtalat om skolan, antalet elever i klassen samt ritat av skolan. Vi tillsammans skrivit klassrumsregler och elevrådsrepresentanterna har gått på elevråd.

Bild: Eleverna har fått välja mellan att gestalta sin tolkning av Den magiska kulan, förutspå vad som komma skall i boken eller ritat en valfri huvudkaraktär.

Idrott: Idrotten har uteblivit pga. att den ordinarie vikarien har ett annat uppdrag denna vecka och även nästa vecka. Det innebär att nästa vecka (v.38) behöver de inte komma ombytta men v. 39 ska eleverna komma ombytta som vanligt och ta med duschhandduk. Då är det Alma som är vikarie för Sebastian som just nu är föräldraledig.


Läxor: Eleverna kommer att få sin nya läsläxa på måndag v. 38. Vi utgår från ABC-klubben- Den magiska kulan. De kommer att ha varsin läsebok samt varsin läxbok där de svarar på frågor hemma som tillhör kapitlet. Till måndag v. 39 ska de läsa kapitel 1 samt svara på frågorna i läxboken. På måndagar förbereder vi den nya läxan i skolan. Eleverna behöver läsa en kortare stund varje då det gynnar läsinlärningen. Läs 15 minuter varje dag och samtala om bilderna hemma.


Övrig information:

Vi fortsätter att påminna om att det är frukt, grönsak eller smörgås som barnen kan ta med sig. Riskakor, klämmisar, russin mm. undanbedes.

Vi vill be att eleverna inte tar med sig gosedjur och leksaker hemifrån. Vi har det som behövs i skolan och det är därför inte nödvändigt att ta med. Många elever tar med sig saker hemifrån och tyvärr stör det undervisningen. Även nyckelringar i form av gosedjur plockas bort från väskorna och tar elevernas fokus. Vi önskar därmed samarbete i att låta leksaker stanna hemma.

Flera av er har många frågor och funderingar kring fritidshemmet. Vi vill be er att fortsättningsvis kontakta fritidshemmet eftersom Charlotte och Matilda inte arbetar där.

Vi ser framemot att träffa er vid föräldramötet på tisdag den 19/9. Då kommer ni att träffa Charlotte och Matilda. Mötet kommer att handla om era barns skoldag mellan kl. 8:20–13:30. Välkomna!

 

Här kommer viktig information som vi önskar att ni läser noga:

Hej alla föräldrar och vårdnadshavare! 

Vi har fått ett roligt erbjudande från ett samarbete mellan Stadium och Ebba Årsjö där de vill dela ut en aktivitetsväska till oss som kommer från Stadium och Prins Daniels stiftelse Generation PEP. Ebba Årsjö är paraolympier i skidåkning och gick på Bråviksskolan när hon var liten och hon önskar att få komma till just oss. Vi skriver till er och undrar om vi kan få ert godkännande att låta era barn vara med på bild och film (där ansikte syns). Ebba och Stadium vill träffa oss i årskurs 1 och få dela ut den här aktivitetsväskan. En kortare filmsnutt kommer att spelas in onsdagen den 27e september på skolan, kl 8:00-9:00. Den kommer i sin tur att delas på Stadiums och Ebbas sociala kanaler. Namn och ålder kommer inte att synas i filmen men de vill gärna fråga några barn om vad de tyckte om väskan. Däremot kommer det framgå att det är på just Bråviksskolan de är och delar ut aktivitetsväskan på. Vi kommer att få behålla aktivitetsväskorna så att vi kan fortsätta leka med innehållet. Stadium vill att det ska vara en överraskning att de ska få de här aktivitetsväskorna (obs! säg inget till barnen).  

Om ni lämnar godkännande att ert barn får synas i bild så kommer ni att få skriva på ett avtal som Stadium har färdiga.

Vi önskar att ni skriver till oss Matilda och Charlotte om ni inte vill att ert barn ska synas i bild. Vi önskar att ni skriver till oss via mejl senast måndag den 18/9 kl 15:00.  Tack!

 



Tack för ett gott samarbete.

 

Trevlig helg önskar,

 

Charlotte, Matilda, Lina & Hanna

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar