Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 29 september 2023

Bråviksskolans fritidshem, månadsbrev oktober

 

Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

 Under september månad har vi fokuserat på att lära känna varandra. Vi startade också fritidshemsråd där eleverna kunde diskutera viktiga frågor och lämna förslag för förbättringar.   Vi har fått massvis med olika stationslekar, aktiviteter i skolskogen liksom samarbete med f-1 avdelningen. Varje måndag har vi utedag tillsammans med f-1 på den stora gården. Syfte med våra aktiviteter var att lära känna varandra, träna grovmotoriska grundformer i olika spel/lekar, följa regler/turtagning, samarbeta i olika sammanhang och visa respekt för andra, lära sig att vara en bra vinnare och en bra förlorare.

Under oktober månad kommer vi att fokusera på Barnkonventionen och allas lika värde.  Vi kommer att prata om vad som menas med en mänsklig rättighet, vad Barnkonventionen är och varför den finns.

Under oktober månad kommer vi att arbeta med trafik och säkerhet. Vi kommer att arbeta i mindre grupper där barnen kommer att få lära sig mer om trafiksäkerhet, vikten av att använda reflex och få lite mer kunskap kring trafikmärkena. Vi kommer att erbjuda aktiviteter i rörelserummet och ateljén, självklart även ha fri lek ute och inne.

Hösten kommer med stormsteg och vi kommer att höstpyssla också.

Mer att tänka på:

– Påkalla vår uppmärksamhet när ni lämnar och hämtar ert/era barn;

– Egna mobiler och leksaker lämnas hemma eller i skåpet under vistelsen i skolan;

– Skriv in på IST om ert/era barn hämtas av någon annan eller går hem själv;

– Om ert/era barn ska följa med en kompis hem efter skolan eller fritids måste ni föräldrar meddela oss detta. Bestäm gärna dagen innan;

– Ta gärna extrakläder (efter väder). Namnge kläder och skor;

– Meddela sjukdom och ändring av tider snarast möjligt.

– Följ oss på Bloggen.

Ni når oss på telefonnummer:

072-5835622 (åk 2-6)

072-5835620 (åk f-1)

Med vänliga hälsningar

Fritids personal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar