Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 19 maj 2023

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 21

I no har vi fortsatt arbetet med puppan som nu har blivit till en fjäril som flyger omkring i fjärilshuset.

I matematiken har vi arbetat med TRR och tränat på hälften.

I svenskan har vi arbetat med bokstaven Xx, skrivit, läst och haft högläsning.

Onsdag och torsdag vecka 21 ska eleverna ha med sig ombyte, handduk och utomhusskor till idrotten då de kommer till skolan i idrottskläder.

Torsdagen den 18/5 är en röd dag och skolan är stängd.

Fredagen den 19 är det lov och eleverna är lediga från skolan.

Onsdagen den 24/5 är det friidrottsdag och eleverna ska komma till skolan ombytta och klara i kläder efter väder. De ska ha med sig en vattenflaska och extra frukt. Vi kommer att vara på konstgräset på skolan och grenarna är 60 meter, längd, kast med boll och häck. Eleverna duschar inte utan har sin kläder hela dagen.

Måndagen den 5/6 är det lov och eleverna är lediga från skolan.

Tisdagen den 6/6 är en röd dag och skolan är stängd.

Skolavslutningen är torsdagen den 15/6 10:15-11:15 i Abborreberg. Eleverna börjar som vanligt 8:20 på Bråviksskolan och vi tågar upp till Abboreberg för att sedan börja avslutningen. Det är fritidshem som vanligt på morgonen och eftermiddagen. De elever som slutar i Abborreberg ska meddela fritapersonalen så att det blir tydligt vilka elever som följer med tillbaka till Bråviksskolan.

Ni som inte var på föräldramötet kontaktar en familj som var för att få den viktiga informationen. Tack för positiv återkoppling efter mötet samt via mail.

 

Fredagen den 26/5 kommer vi att ha fjärilsutsläpp på en fin plats där fjärilarna kommer att trivas. Eleverna får ha med sig fika i form av festis, bulle och kaka. Vi firar det arbetet som vi har gjort med fjärilens livscykel.

 

Läxa till måndag vecka 21

1A Läsläxa i en bok som eleven fått måndagen den 15/5.

1B Läsförståelseuppgift.

1A Skriva 3-5 meningar om läsläxan i den blå skrivboken. När ni har läst texten prata om den och hjälps åt att hitta på minst tre meningar.

Öva på multiplikationstabellerna 2, 5 och 10. Tabellerna finns i väskan.

 

Läxa till måndag vecka 22

1A Läsläxa i en bok som eleven fått måndagen den 22/5.

1B Läsförståelseuppgift.

1A Skriva 3-5 meningar om läsläxan i den blå skrivboken. När ni har läst texten prata om den och hjälps åt att hitta på minst tre meningar.

Öva på multiplikationstabellerna 2, 5 och 10. Tabellerna finns i väskan.

 

Trevlig helg önskar

Katarina Jenny Evalotth Madeleine Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar