Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 19 maj 2023

Förskoleklass Blomsterängen

Veckobrev v. 20 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas ni har en härlig långhelg. Det har varit en kort skolvecka och därmed kommer här ett kortare veckobrev.

Utvecklingssamtalen är igång och det har varit kul att få träffa er tillsammans med era barn. När samtalen har ägt rum har eleverna varit utomhus och fått leka fritt. Dessa dagar blir annorlunda och vi har pratat om det med eleverna. Eleverna träffar trygga och kända pedagoger under tiden Matilda och Charlotte har samtal. Vi har pratat om att det är jätteviktigt att de lyssnar lika bra på de andra pedagogerna som de lyssnar på Matilda och Charlotte. Prata gärna med era barn hemma om det också – att oavsett vilken vuxen de träffar så behöver de lyssna lika bra, då blir det bäst. Samtalen fortsätter under nästa vecka också och det blir liknande upplägg då.

När Charlotte och Matilda inte har suttit i samtal har vi fokuserat på att jobba klart med de elever som har skoluppgifter kvar att arbeta med. Det är inte många veckor kvar av den här terminen och vi vill att så många elever som möjligt ska ha möjlighet att få färdigställa sina arbeten.

Vi har tittat på ett program som heter Evas sommarplåster där Eva Funck tipsar om vad man kan göra åt när vanliga saker inträffar som skrubbsår, fästingar och stickor.

Nu när sommaren är på intåg har vi förberett för att byta girlang i hemvisten. För att komma i sommarstämning fick eleverna blunda och fundera på vad de tänkte på när de hörde ordet Sommar. Vi gjorde en tankekarta med olika ord som eleverna tänkte på. Därefter fick de välja mellan fyra olika bilder att färglägga som sedan ska hängas upp i hemvisten. De arbetade på bra och vi tränar på att färglägga och att klippa längs linjer med sax.

Vi har läst Pettson och Findus på vår inläsningstjänst Polylino. Låt ditt barn berätta mer om boken hemma.

Tisdagen den 23/5 är det friidrottsdag på skolan under förmiddagen. Skolan startar och slutar som vanligt kl. 8:20–13:30. Tänk på att barnen behöver vara idrottsklädda redan från start. De kommer inte att duscha efteråt, utan vi behåller idrottskläderna på. Vi samlas i klassrummen som vanligt. Ta med bra utomhusskor att springa i och vattenflaska, särskilt om det är varmt.

Vi önskar er en trevlig helg tillsammans utomhus i det varma försommarvädret. Tack för ett gott samarbete.

 Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Felix & Sebastian

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar