Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 26 maj 2023

Veckobrev för år 2 vecka 21

 


Veckobrev för vecka 21 år 2


Hej!

Riktiga varma dagar med sommarkänsla har vi haft. Ta gärna med en vattenflaska eller mugg här på skolan så att det finns när ditt barn blir törstig. Vi vill också uppmärksamma er på att det är mycket fästingar. Elever som leker mycket i skogen har kommit med flera fästingar. Titta noga på era barn dagligen.


Matematik

Denna vecka har vi fortsatt med TRR som handlat om att multiplikativa situationer. Vissa har tyckt att det varit lite svårt. De har gjort tabeller där de ser samband och kan jämföra. De har också fått träna på att skriva matematiska uttryck. Skriva egna problem med frågor. 

Svenska

På svenskan har vi fortsatt med den magiska dörren. Vi är nu på själva lösningen på problemet. Eleverna skriver bara längre och längre texter och det är härligt att se att så många är igång med skrivningen för fullt. Det kommer bli riktigt fina kapitelböcker där många lägger ner tid på sina bilder som de får göra till varje kapitel.

So

Den här veckan har vi arbetat med värdegrund. Vi tittade på film och diskuterade. Vi har pratat om att vara arg, vad som gör en arg och hur det kan bli bättre. Vi har också pratat om vad “skoj” är. Det ska vara något som är roligt för båda/alla.


Idrott

Vi har friidrottsdag på tisdag där vi tränar på 60 m, 200 m, längdhopp, höjdhopp och kast med liten boll. På torsdag kommer vi arbeta med orientering. 




No

Vi har fortsatt arbeta med kroppen och lektionen handlade om var maten tog vägen. Vi tittade på film och läste och diskuterade utifrån faktatexten. De har mycket att berätta och fråga om. Vi kommer att arbeta med något eller ett par avsnitt till innan sommaren och sedan kommer vi fortsätta arbeta med detta under början av hösten.

Engelska

Vi har startat ett nytt område - toys. Vi lyssnade på orden, översatte och skrev dem. Vi lyssna och sjöng sång och spelade memory.


Musik

Detta jobbar vi med på musiken: Vi fortsätter träna inför sommarsånger inför sommaravslutningen. Sång avstämning v 22 – i grupp som vi har tränat på lektionerna.

Vi kommer testa på tonrör (boomwhackers).

 


Nästa vecka

Måndag- 

Tisdag- Friidrottsdag - Vi samlas 8.20 i klassrummen. Sedan kommer vi att vara på FTA-arena där vi utför olika friidrottsgrenar. Vi håller på fram till lunch som vi äter vanlig tid i matsalen. Ta gärna med en extra frukt eller smörgås och vattenflaska så att eleverna orkar hela förmiddagen. Eleverna ska komma ombytta och sen duschar de som vanligt efteråt. 

Onsdag-SYNLIGT LÄRANDE mellan klockan 13.45-16.30

Torsdag- Vi åker till biblioteket på fm.

Fredag-  Läsläxa- De har fått med sig en skönlitterär bok hem som de ska försöka läsa  till en bestämd sida. De ska kunna berätta för er vad det handlat om. Till 2/6 är sista läsläxan. 


Vi  hoppas att ni får en skön helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar