Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 12 maj 2023

Veckobrev för vecka 19 år 2



Hej!

En vecka med mycket sol…

Matematik

Denna vecka har vi fortsatt med TRR som handlat om proportioner och inverser. Vi har arbetat med begreppen hälften, dubbelt, halvera, dela med 2, dubblera, ta 2 gånger. I 2 A har det filmats för forskares räkning. De vill se hur vi följer deras “manus” hur kan det utvecklas osv 

Svenska

På svenskan har vi fortsatt med den magiska dörren kapitel 7. Den här veckan tränade de att förstärka ord med adjektiv och adverb. De har också skrivit bedömningsstöd i svenska då de skriver en berättande till en bild. 

So

2B har har muntligt test där de har fått berätta om en biblisk berättelse och 2A kommer att göra det nästa tisdag. 2A tittade på lilla aktuellt och nästa tisdag kommer de göra det muntliga testet.

No

På no lektionen har vi fortsatt med kroppen och vi har läst faktatext om hjärtat, blodet och lungorna. Vi har sett en film om barn som får ett uppdrag om kroppen. Uppdraget handlade om att undersöka sin vilopuls , maxpuls och skrämselpuls. Vi testade att känna på vår puls i vila och sedan gick vi ut för att se hur vårt hjärt och vår puls blev när vi sprang uppför kullen och tillbaka. En del testade min pulsklocka. Detta kan vara kul att prova hemma för de som har pulsklockor.

Idrott

Vi kommer arbeta med friidrott. Tänk på att ta med vattenflaska i värmen. 

Bild

De har varit ute och ritat. 

Engelska

På engelskan har de fått arbeta två och två med att öva- at home ord på skolplus. Där finns även orden för de som vill träna på att stava orden till läxförhöret nästa vecka.



Nästa vecka


Måndag- 

Tisdag- Idrott, So- prov 2A

Onsdag-Glosförhör At home  

Torsdag- Ledig

Fredag-  Ledig, fritidshem öppet för de som har anmält


Vi  hoppas att ni får en skön helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar