Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 5 maj 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v. 18 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas ni har haft en bra vecka. Vi har haft en kortare men härlig vecka tillsammans med lek och lärande.

Den här veckan har vi påbörjat en ny period med LegiLexi, som är ett verktyg där vi får följa elevens läsutveckling. Eleverna har fått varsin iPad samt hörlurar för att kunna genomföra testerna och de har jobbat på riktigt bra. De har gett varandra arbetsro när de har arbetat med LegiLexi.

Vi har varit i skogen den här veckan. Vi åt vår matsäck när vi kom fram och sedan lekte vi Dunken tillsammans. Rosorna och vitsipporna lekte tillsammans i hagen och pionerna och gullvivorna lekte inne i skogen. Vi hade en rolig stund tillsammans och leken var uppskattad av många. Den sista stunden lekte vi fritt innan vi begav oss tillbaka till skolan. Vi har även lekt Dunken på skolgården i skolskogen.

Eleverna har fått möjlighet till att jobba klart med olika skolarbeten som inte klara i sin låda. Nu i slutet av terminen kommer de att få mycket tid för att färdigställa det som de inte har hunnit med tidigare under vårterminen.

I Lyckostjärnan har vi fortsatt arbeta med kapitlet om den goda tvillingen. Vi har pratat om vad mardrömmar och bra mardrömmar är. Vi har samtalat om deras egna drömmar och sedan har vi arbetat i arbetsboken där eleverna fick rita något från sin dröm.

I torsdags hade vi besök av Åsa från folktandvården. Det var ett trevlig besök med både undervisning och lek. Hon pratade om munhälsa och kost, tandborstning och flour samt hur mat och dryck påverkar tänderna. Hon berättade för eleverna att det finns en gratisapp som heter Rocka munnen som är i samarbete med folktandvården. Vi skickar med en broschyr om Rocka munnen samt två informationsblad från folktandvården. Alla papper ligger i ditt barns gröna mapp.

Från och med nästa vecka kommer vi att påbörja arbetet med Barnen i Kramdalen. En del i skolans trygghetsarbete är att vi ska arbeta med det materialet i förskoleklass. Materialet behandlar det viktiga ordet integritet. Vi skickar med kort information om det här materialet i elevernas gröna mappar.

För kännedom så har vi fått information om löss hos oss på f-3. Kolla gärna igenom era barns hår för att stoppa spridning av löss på skolan.

På tisdag den 9/5 är idrotten inställd och eleverna behöver inte ha med sig idrottskläder. Vi leker utomhus istället. 

Välkommen på ditt barns utvecklingssamtal för vt-23. Utvecklingssamtalen kommer att ske under v. 20 – 21. Ni fyller i vilken tid som passar er bäst, med ert barns namn under respektive mentor. Terminen går fort och veckorna springer iväg. Hoppas att ni har möjlighet att komma trots att det blir med kort varsel.

Välkomna till synligt lärande för april månad, fredagen den 5/5 från kl. 14:00 eller i samband med hämtning. Sista dagen för den här omgången är onsdagen den 17/5.

Hoppas ni får en härlig helg tillsammans med mycket lek och rörelse. Tack för ett gott samarbete,

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix


charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar