Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 4 maj 2023

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 19

I no har vi äntligen fått de efterlängtade fjärilslarverna. Så alla elever har sin egen larv och även ett namn på den. Vi har börjat att undersöka vad som händer i burken med larv och Malva.

I matematiken har vi arbetat med TRR och tränat på tvåans och fyrans multiplikationstabell.

I svenskan har vi arbetat med ramsidorna i Magiska kulan innehållande korsord, rebusar och skriva meningar.

På idrotten har eleverna lekt Piratskeppet och det var verkligen uppskattat.

Onsdag och torsdag vecka 19 ska eleverna ha med sig ombyte, handduk och utomhusskor till idrotten då de kommer till skolan i idrottskläder. Idrotten kommer fr.o.m vecka 19 att vara utomhus så kläder efter väder.

Tisdagen den 9 maj är det teknikdag så prata gärna lite hemma om att kunna tillverka något på höjden och också få det stabilt. Eleverna ska få bygga med ärtor och tandpetare samt göra en ritning på det färdiga bygget. Något som ni kan prata om denna helg.

Vi i år 1 kommer nu att börja arbeta med bedömningsstöd från skolverket i svenska och matematik fram till sommarlovet. Vi kommer även att arbeta med legi lexi för att se hur eleverna har utvecklats i sin läsning. Resultaten kommer att presenteras på nästa utvecklingssamtal som sker tidigt på ht 23.

Välkomna på föräldramöte torsdagen den 11/5 17:30-18:30. Om ni har önskemål kring innehållet så maila det senast en vecka innan mötet till respektive mentor.

 

Läxa till måndag vecka 19

Läsläxa i en bok som eleven fått tisdagen den 2 maj.

Skriva 3-5 meningar om läsläxan i den blå skrivboken. När ni har läst texten prata om den och hjälps åt att hitta på minst tre meningar.

Öva på multiplikationstabellerna 2, 5 och 10. Tabellerna finns i väskan.

 

Läxa till måndag vecka 20

1A Läsläxa i en bok som eleven fått måndagen den 8/5.

1B Läsförståelseuppgift.

1A Skriva 3-5 meningar om läsläxan i den blå skrivboken. När ni har läst texten prata om den och hjälps åt att hitta på minst tre meningar.

Öva på multiplikationstabellerna 2, 5 och 10. Tabellerna finns i väskan.

 

Trevlig helg önskar

Katarina Jenny Evalotth Madeleine Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar