Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 5 maj 2023

Veckobrev för vecka 18 år 2



Hej!

En kortare vecka går mot sitt slut och våren består av flera kortare veckor. Nu är det inte så många skoldagar kvar till sommarlovet och det är härligt att se hur eleverna utvecklas i sitt lärande.


Matematik

Denna vecka har vi fortsatt med TRR som handlat om att dela lika grupper. Vi har introducerat räknesättet division och övat på att dela. De har även fått skriva egna divisions och multiplikationsuppgifter.

Svenska

På svenskan har vi fortsatt med den magiska dörren kapitel 6. Den här veckan tränade vi på att skriva en punktlista och beskriva en plan.

So

Vi har fortsatt att läsa om Moses och gjort klart framsidan till den stora bibeln. Nästa vecka har eleverna so-prov. De ska då muntligt kunna berätta om någon av de bibliska berättelserna som vi har arbetat med. Eleverna har valt vilken de vill berätta om och har fått med sig ett papper hem för stöd då de tränar.

No

De har fått reda på hur det gått på provet, en del ska komplettera med något muntligt svar och ett par har fått med sig ett papper hem vad de ska träna på. Vi har även inlett KROPPEN med att se film om hur vi ser ut inuti.

Idrott

Eleverna arbetar vidare med lekar på FTA:s konstgräs.

Bild

Vi har arbetat med perspektiv denna vecka. Saker som är nära ser stora ut och man kan se detaljer. Saker som är långt borta ser ut att vara mindre än på “riktigt” och man kan inte se detaljer.

Engelska

Vi har fortsatt med kapitlet “At home”. Vi spela bingo och gav varandra instruktioner på vad de skulle rita. Vi har också tränat på lägesorden on, in och under. Eleverna tog med sig korten hem för att träna på. De har två veckor på sig att träna på glosorna så dessa är alltså till v. 20.



Nästa vecka


Kommer en forskare hit och är med på TRR-lektioner. De kommer att filma mig( Lena )och era barns ryggar. Detta för att se hur jag håller i lektionen. Om ni har frågor eller inte vill att era barns ryggar ska filmas hör av er direkt på måndag.

 

Måndag- 

Tisdag- Idrott, So- prov 2B (Cicci fritaplanering) Susanne i 2B

Onsdag- (Marie rättar np-prov) Susanne i klass 2B

Torsdag- Idrott (Marie rättar np-prov) Susanne i klass 2B

Fredag-  Läsläxa- De har fått med sig en skönlitterär bok hem som de ska försöka läsa  till en bestämd sida. De ska kunna berätta för er vad det handlat om. De kommer även få med sig ett papper med ord och frågor som de ska arbeta med hemma.


Vi  hoppas att ni får en skön helg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar