Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 26 januari 2023

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 5

I so har vi arbetat med mörker och reflexer. Barnen har fått reflexer att sätta på sina kläder. De har också tillverkat en egen reflex som kommer att hängas upp i fönstret så ta gärna en promenad med ficklampa när det är mörkt och lys på reflexen så kommer den att lysa upp som en vanlig reflex. 1A har hängt upp sina reflexer och 1B hänger upp sina i morgon fredag.

I matematiken har vi arbetat problemlösning och gjort prov.

I svenskan har vi fokuserat på bokstaven Uu, tränat på ljudet, läst och skrivit. Vi har också gjort svenskaprov för att se om kunskapen är befäst.

I engelskan arbetar vi med hörförståelse, lyssnar på en bok på smartboarden och svarar på frågor i boken, säger efter i kör och sjunger.

På idrotten har eleverna lekt en lek med bokstäver, fråga ditt barn.

På onsdag och torsdag vecka 5 ska eleverna ha med sig ombyte, handduk och inomhusskor till idrotten då de kommer till skolan i idrottskläder.

Tisdagen den 7/2 är det friluftsdag i Himmelstalund på stora bandyplanen. F-1 åker hyrd buss 8:20 från skolan och kommer tillbaka den vanliga sluttiden 13:30. Skolan ordnar mat i form av hamburgare.

Eleverna ska ha med sig skridskor och hjälm samt fika. Har ni inga egna skridskor så är ett tips att låna av vänner eller FRITIDSBANKEN som lånar ut till allmänheten. Det finns vid Klockaretorpet (fritidsbanken.se) Tänk på varma kläder och gärna extra ombyte.

 

Alla kalasinbjudningar sker på fritiden och vi pratar inte om kalas i skolan då barn som inte är bjudna blir ledsna.

Vill påminna om att alla leksaker och dylikt lämnas hemma då vi har material till eleverna både i skolan och på fritidshemmet.

Titta gärna i elevernas kapprumsskåp och ta hem smutsiga kläder och kvarglömda fruktburkar samt fyll på med extrakläder. Tänk på att det fortfarande är kallt så varma överdragskläder behövs fortfarande.

Det saknas 14 provböcker i matematiken, viktigt att det skickas med tillbaka till skolan. Vi har fått trycka upp häften till proven vilket blir rörigt för eleverna att ha sina dokument på olika ställen och inte allt samlat i en bok.

Vi kommer att ändra studiestödet till att pedagogen i samråd med föräldrar på utvecklingssamtalet bestämmer vilka elever som ska delta i studiestödet. Detta gäller fr.o.m vecka 9. Fram till dess är studiestödet inställt.

 

Läxa till måndag vecka 5

Läsläxa kapitel 18 (ursäkta att vi meddelat fel läxa)

 

Läxa till måndag vecka 6

Gör färdigt i Magiska kulan till sidan 69.

Skriva meningar enligt ett arbetsblad (skickas hem tisdag).

 

Trevlig helg önskar

Katarina Jenny Evalotth Madeleine Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar