Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 20 januari 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 Veckobrev v. 3 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas ni har haft en bra vecka, det har vi trots sjukdomar i arbetslaget. Nu är andra skolveckan på den här terminen förbi och det känns kul att vara igång igen.

Den här veckan började med att eleverna fick berätta om sin helg. Därefter skrev och ritade de vad de hade berättat. De arbetade på bra och flitigt med sina arbeten.

Vi har ritat alla hjärtans dag-kort som skickas iväg till olika äldreboenden, hemtjänst samt dagliga verksamheter. Det är ett initiativ från Norrköpings kommun för att glädja de äldre i kommunen. Eleverna var väldigt engagerade och korten blev så fina.

Vi har fortsatt arbeta med värdegrund den här veckan och vi har läst i böckerna om igelkott och kanin. Det är ett material som behandlar olika värdegrundsfrågor där vi får följa igelkott och kanin i olika situationer som kan uppstå under en skoldag. Eleverna får öva på att lyssna på högläsning, berätta, reflektera och referera till sig själva. De har fått rita och skriva om det som vi har läst. Eleverna övar på att skriva meningar och att använda punkt.

Under veckan har vi varit ute en del och lekt. Eleverna leker bra med varandra på rasterna men även när de är inomhus och leker tillsammans i de olika lekgrupperna.  

På idrotten lekte eleverna en stafettlek. Låt ditt barn berätta mer om leken.

Varje dag efter lunchrasten läser vi i vår högläsningsbok. Den bok som vi läser nu är Hotell gylleneknorren. Pioner och gullvivor läser Klantverkarna och Konstkuppen. Vitsippor och rosor läser Den oerhört hemliga dammsugaren.

På måndag kommer era barn att få hem ett papper om en enkät. Det är från skolinspektionen som vill att ni vårdnadshavare svarar på en enkät om skolan. På pappret som ni kommer att få ut står instruktionerna för hur ni svarar på frågorna.

Vi vill påminna om att ni lägger ner lite extrakläder i era barns väskor/skåp (främst strumpor, byxor och vantar) då flera har blivit blöta under veckan trots överdragsbyxor. Vi har tyvärr en lerig skolgård och kläderna blir smutsiga. Ta gärna hem och tvätta kläder och ytterkläder samt borsta/spola av leran från skorna över helgen om det är möjligt. Titta bland kläderna i torkrummet och i lådan med kvarglömda kläder som står i tamburen. Skriv namn i kläder och skor då det underlättar för ert barn och även oss vuxna att hjälpa ert barn att hitta rätt.

Tisdag vecka 6, den 7/2 ska vi åka skridskor vid bandyplanen i Himmelstalund. Vi tar oss till och från platsen med bokade bussar som skolan ordnar. Den här skoldagen är obligatorisk och vi slutar enligt vanlig sluttid, kl. 13:30. Vi kommer tillbaka till skolan innan dess för att avrunda dagen som vanligt tillsammans i lugn och ro. Eleverna behöver ha på sig varma kläder (efter väder), skridskor och hjälm. Har ni ingen egen utrustning rekommenderar vi att ni lånar av bekanta eller vänder er till Fritidsbanken (www.fritidsbanken.se) som lånar ut till allmänheten. Låt ert barn vara med och packa sakerna inför dagen men också att packa smart så att ditt barn kan bära sina saker själv och vet vart det finns i väskan. Om det är möjligt kan ni låta barnen öva på att sätta på sig sina saker själv. Vi stöttar naturligtvis barnen och hjälper dem men det underlättar för oss om de tränar mycket själva i förväg. Vi kommer att få lunch på plats och då serveras det hamburgare och dryck. Om eleverna själva vill får de ha med sig en mindre matsäck i form av valfri varm dryck, fylld flaska med vatten, smörgås och frukt. Tänk bara på att den inte blir övermäktig då den inte ska ersätta lunchen som bjuds. Vi ser alla fram emot den här dagen!

Tack för ett gott samarbete.

Vi önskar er en trevlig helg, 
Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar