Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 20 januari 2023

Veckobrev år 2 v.3

 Veckobrev v. 3 


Hej!

Äntligen börjar solen titta fram och många barn har varit i skogen under lunchrasten och några dagar har de fått tälja. Det har varit mycket uppskattat. Det börjar också närma sig utvecklingssamtal. Anmäl tid -först till kvarn!! Hittar du ingen tid hör av dig i god tid så får vi fixa och trixa.

Utvecklingssamtal  2B

https://1drv.ms/w/s!Am-Z_Nu5q7f4gUuiQRmjyQO8WRaE?e=XYbfvn

Utvecklingssamtal 2A

https://1drv.ms/w/s!Am-Z_Nu5q7f4gUnDKMvMj8K173C9?e=McONwN

 

 


Annars en vecka med många test men era barn har kämpat på bra.

Matematik

Under matematiklektionerna har vi gjort två olika test. Det ena var på uppställning och det andra var skolverkets bedömningsstöd. De har också hunnit arbeta med NOMP. Arbeta gärna med uppdrag och utmaning hemma någon gång under veckan.

Svenska

Vi har fortsatt med ett nytt uppdrag i Boken om mig själv. Vi har haft högläsning och tyst läsning. Vi har också arbetat en del med kulvagnen som är olika kort med små korta svenska uppgifter.

So

Den här veckan har vi stämt av med ett test om vad de kan om livet för 100 år sedan. De har också fått rita och skriva ett kort som kommer att skickas till äldreomsorgen på alla hjärtans dag. De gjorde även ett quiz från lilla aktuellt där de fick svara på frågor om nyheter under året 2022.

No

Vi har haft prov om luft och några har tittat på filmer och och gjort quiz.

Idrott

Eleverna har varit fantastiska med danserna under veckan och vi byter fokus där vi kommer ha ett arbetsområde med motoriska färdigheter med stationer och hinderbanor av olika slag. 

Teknik

Den här veckan har den andra gruppen gjort fallskärmar och provat dem. Vi har även pratat om hur en fallskärm fungerar och varför den saktar ner farten. 




Nästa vecka

Måndag- Simning grupp 2 

Tisdag- Idrott
Onsdag-
Torsdag-Idrott  Lena ledig
Fredag- Simning grupp 1, Läsläxa kap 18  Lena ledig



Klass 2A kommer ha ett klassdisco fredag den 27 januari mer info finns i klassens Facebookgrupp.


https://drive.google.com/file/d/1Ra1DzxgNnTbMIUQdE2_MPi8Xt6AAW8uK/view?usp=sharing



Ha en skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar