Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 27 januari 2023

Veckobrev v.4 år 2



Hej!

Ännu en vecka har gått och nästa vecka drar utvecklingssamtalen igång. Är det någon som inte har bokat så behöver ni gå in och göra det. Ni i 2b kommer att få dokumentationen kring utvecklingssamtalen publicerade i IST innan så det finns möjlighet att sätta sig in i det. Det kommer ni i 2A också få. Om jag får det att fungera från min ledighet. Om det står ett ? tecken efter meningen  är det något som jag tänker att vi ska diskutera.

Matematik

Den här veckan har vi fortsatt att repetera uppställning i addition och subtraktion. Några har även gjort bedömningsstöd i matematik på en högre nivå. Vi har även spelat ma-spel.

Svenska

Denna vecka har vi startat med tystläsning direkt på morgonen. Många tycker att detta har varit en bra och skön stund på morgonen. Några har svårare att koncentrera sig/svårt att komma in i böckerna/förstå. Vi har fortsatt jobba med boken om mig själv. Vi har också börjat träna stavning  med “ng” ljudet. 

So

Den här veckan har vi gått igenom hur det gick på so-testen om “livet förr”. Några fick komplettera muntligt men nu är alla godkända i det arbetsområdet. Vi såg även klart filmen “Barnen i Bullerbyn”. 

Den 14 februari kommer vi att ha en heldag i skolan som för 100 år sedan. Eleverna får gärna klä sig som de gjorde förr.


No

Vi har fortsatt att arbeta med rymden. Vi har sett två filmer, läst fakta och dokumenterat stödord/meningar med bild. Nästa vecka kommer det handla om galaxer. Då kommer de få reda på hur det gått på provet om luft. Alla har inte gjort provet pga sjukdom. Därför kunde de inte få reda på det gått denna vecka.


Idrott

Vi arbetar vidare med motorik och kommer göra det i hinderbanor av olika slag.


Bild 

Den här veckan har vi målat månen samt klippt siluetter att sätta i förgrunden. Vi har tidigare pratat om bakgrund och nu har vi lagt till begreppet förgrund samt vad en siluett är.


Musik 

Vi tränar på notvärden och spelar rytminstrument tillsammans.


Engelska

Vi har fortsatt med kapitlet “body”. Vi har också med enkla fraser tränat på olika känslor (tired, angry, happy, sad). Vi spelade också bingo.

Nästa vecka

Måndag- Simning grupp 2 

Tisdag- Idrott
Onsdag-
Torsdag-Idrott
Fredag- Simning grupp 1, Läsläxa kap 19 


Glöm inte lämna tider eller ledigt i IST för sportlovet.

Trevlig helg!

Vi i år 2



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar