Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 13 januari 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v. 2 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

Välkomna till vårterminen! Hoppas att ni har haft ett härligt jullov med mycket tid tillsammans.

Trots en kortare vecka har vi hunnit med mycket. Det kändes väldigt kul att träffas igen och eleverna var utvilade och redo att komma igång. De har jobbat på flitigt och mycket fokuserat. De har gjort sitt allra bästa och under våra samtal i undervisningen har det framkommit kloka tankar och funderingar från era barn.

Under veckan har eleverna berättat, ritat och skrivit om vad de har gjort under sin ledighet. Vi har påbörjat ett nytt arbetsmaterial, Trulle. Det är ett material i svenska som utvecklar elevernas språkliga förmåga. Eleverna tränar även sina visuella, audiotiva och motoriska förmågor i det här materialet. Vi arbetar med Trulles fem stegpinnar: rim, meningar, ord, stavelser och ljud. Den här veckan har vi lyssnat på de två första sagorna, samtalat om bilderna ur boken, förutspått och ritat hur Trulle skulle kunna se ut med hjälp av beskrivningar samt tränat på att rimma. Hittills är det ett mycket uppskattat material av alla våra elever.

Vi har lekt mycket ute på skolgården. Innan rast och utomhuslek förbereder vi oss genom att stötta barnen i att hitta lekar och kompisar redan innan de går ut. De tänker på att bjuda in till lek men det är något vi även fortsätter att öva på. Under veckan har det lekt med vatten, i sandlådan, gungat mycket samt lekt gemensamma ringlekar. Många elever deltar i rastaktiviteterna som erbjuds på lunchrasterna, mycket bra tycker vi! Vi fortsätter att uppmuntra till det.

I och med nytt år, ny månad och den fortsatta årstiden vinter som vi har samtalat om, har eleverna har fått visa sin kreativa sida och skapat vinterteckningar. De har övat finmotoriken där genom att klippa med sax.

Vi har läst ur våra högläsningsböcker. Låt ditt barn berätta mer om bokens handling. Eleverna har spelat sällskapspel och därmed tränat regler, räkning och turtagning. De har även träffats i lekgrupperna på eftermiddagarna. 

Vi har tränat begrepp i matematik genom Livet i mattelandet, som exempelvis likhetstecknet samt dubbel och hälften. 

Veckans värdar i Blomsterängen har gjort ett jättefint jobb och tränat samarbete som fungerar väldigt bra. Lått ditt barn berätta hemma om hur det fungerar att vara värd. De utför särskilda uppdrag på morgonen och i samband med lunchen varje dag under en hel vecka.

På tisdagar är det idrott. Vi önskar att eleverna kommer ombytta på morgonen. I sin idrottspåse behöver de ha ett ombyte att byta om till efter lektionen, inomhusskor och handduk. Duschtvål är valfritt men den behöver vara parfymfri.

Vi vill påminna om att ni lägger ner lite extrakläder i era barns väskor/skåp (främst strumpor, byxor och vantar) då flera har blivit blöta under veckan trots överdragsbyxor. Vi har tyvärr en lerig skolgård och kläderna blir smutsiga. Ta gärna hem och tvätta kläder och ytterkläder samt borsta/spola av leran från skorna över helgen om det är möjligt. Titta bland kläderna i torkrummet och i lådan med kvarglömda kläder som står i tamburen. Skriv namn i kläder och skor då det underlättar för ert barn och även oss vuxna att hjälpa ert barn att hitta rätt.

Tisdag vecka 6, den 7/2 ska vi åka skridskor vid bandyplanen i Himmelstalund. Vi tar oss till och från platsen med bokade bussar som skolan ordnar. Den här skoldagen är obligatorisk och vi slutar enligt vanlig sluttid, kl. 13:30. Vi kommer tillbaka till skolan innan dess för att avrunda dagen som vanligt tillsammans i lugn och ro. Eleverna behöver ha på sig varma kläder (efter väder), skridskor och hjälm. Har ni ingen egen utrustning rekommenderar vi att ni lånar av bekanta eller vänder er till Fritidsbanken (www.fritidsbanken.se) som lånar ut till allmänheten. Låt ert barn vara med och packa sakerna inför dagen men också att packa smart så att ditt barn kan bära sina saker själv och vet vart det finns i väskan. Om det är möjligt kan ni låta barnen öva på att sätta på sig sina saker själv. Vi stöttar naturligtvis barnen och hjälper dem men det underlättar för oss om de tränar mycket själva i förväg. Vi kommer att få lunch på plats och då serveras det hamburgare och dryck. Om eleverna själva vill får de ha med sig en mindre matsäck i form av valfri varm dryck, fylld flaska med vatten, smörgås och frukt. Tänk bara på att den inte blir övermäktig då den inte ska ersätta lunchen som bjuds. Vi ser alla fram emot den här dagen!

 

Tack för ett gott samarbete.

 

 

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar