Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 27 januari 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v. 4 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas att ni har haft en bra vecka! Det har vi.

Vi har fortsatt vårt arbete med Trulle. Vi har sjungit tillhörande sånger om Trulle och hans kompis Rim-Tim samt fortsatt öva på att rimma.

I svenska har vi även påbörjat vårt arbete med Lyckostjärnan. Ett material i svenska där vi arbetar mycket med textsamtal, läs- och hörförståelse och uppgifter i den tillhörande arbetsboken. Den här veckan har eleverna bland annat fått beskriva och rita sina hus samt även här övat på rim. Lyckostjärnan tillhör ABC-klubbens material för just förskoleklass.

Vi har tittat på Livet i mattelandet och har exempelvis samtalat om begreppen ental, tiotal, hundratal och om svaret är rimligt. Vi har påbörjat arbetet med TRR (Tänka, Resonera och Räkna), där vi den här veckan har tränat på att sortera i olika kategorier efter olika kännetecken. Eleverna övar mycket på att resonera och redovisa hur de har tänkt. Eleverna har arbetat parvis. Eleverna tyckte detta var ett mycket roligt moment, särskilt att få arbeta med vårt fina material.

Hoppas att ni har sett lappen om skolenkäten som ni fick via oss, från Skolinspektionen. Om ni inte har besvarat den digitala enkäten än kan ni svara på den fram till den 24/2-23.

Vad roligt att några av er kom till synligt lärande i torsdags! Har ni inte hunnit med det än för januari månad kan ni göra det to m fredagen den 10/2. Eleverna har mycket de vill visa upp och berätta om.

Det är lerigt på skolgården, det är vi medvetna om och vi tycker heller inte att det är kul. Detta är något skolan och rektorerna har tagit tag i efter många år. Vi hänvisar eleverna till att inte vara nära den allt för mycket men det är svårt att undvika. Ta gärna hem kläder över helgen och tvätta eller borsta av så gott det går. Titta i torkrummet, i elevernas skåp, och i lådan med kläder. 

onsdag den 1/2 planerar vi att spendera förmiddagen i skogen. Detta är något vi planerar att göra varje onsdag förmiddag. Vi samlas utanför entrén i led och går så snart vi har sett över närvaron för alla elever. Eleverna behöver ha kläder efter väder, det går bra att ta med sig frukt, smörgås eller grönsak samt en kall eller varm dryck (frivilligt), i sin ryggsäck. Det finns inte tillgång till toalett där vilket betyder att om eleverna blir nödiga så är det skogen som finns att tillgå. Vi kommer tillbaka till skogen igen vid lunch.

Läxa: Eleverna i Blomsterängen har fått sin första läxa till Lyckostjärnan! Läxan heter Mitt namn och eleverna ska ta reda på mer om bakgrunden till sitt namn och vad det betyder. Läxan ska lämnas in igen senast fredagen den 3/2. Eleverna kan behöva lite hjälp med att läsa frågorna. Låt de besvara frågorna själva. Det går bra att stötta de i skrivandet genom att skriva ner vad de säger på en lapp för att sedan låta de själva skriva på pappret. De behöver ha pappret med sig på fredag (om de inte lämnat in det innan) då vi ska prata och presentera svaren för varandra.

På tisdagar är det idrott. Vi önskar att eleverna kommer ombytta på morgonen. I sin idrottspåse behöver de ha ett ombyte att byta om till efter lektionen, inomhusskor och handduk. Duschtvål är valfritt men den behöver vara parfymfri.

Tisdag vecka 6, den 7/2 ska vi åka skridskor vid bandyplanen i Himmelstalund. Vi tar oss till och från platsen med bokade bussar som skolan ordnar. Den här skoldagen är obligatorisk och vi slutar enligt vanlig sluttid, kl. 13:30. Vi kommer tillbaka till skolan innan dess för att avrunda dagen som vanligt tillsammans i lugn och ro. Eleverna behöver ha på sig varma kläder (efter väder), skridskor och hjälm. Har ni ingen egen utrustning rekommenderar vi att ni lånar av bekanta eller vänder er till Fritidsbanken (www.fritidsbanken.se) som lånar ut till allmänheten. Låt ert barn vara med och packa sakerna inför dagen men också att packa smart så att ditt barn kan bära sina saker själv och vet vart det finns i väskan. Om det är möjligt kan ni låta barnen öva på att sätta på sig sina saker själv. Vi stöttar naturligtvis barnen och hjälper dem men det underlättar för oss om de tränar mycket själva i förväg. Vi kommer att få lunch på plats och då serveras det hamburgare och dryck. Om eleverna själva vill får de ha med sig en mindre matsäck i form av valfri varm dryck, fylld flaska med vatten, smörgås och frukt. Tänk bara på att den inte blir övermäktig då den inte ska ersätta lunchen som bjuds. Vi ser alla fram emot den här dagen!

Ha nu en riktigt skön helg tillsammans med mycket lek och rörelse!

Tack för ett gott samarbete.

 

 

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar