Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 13 januari 2023

Veckobrev för år 2 vecka 2

 Veckobrev v. 2


Hej!

Nu är vi igång igen och det är härligt att många elever har saknat skolan under lovet. Vi kommer att ha vårterminens utvecklingssamtal v. 5,6 och 7. Det behövs också en hel del extra kläder och skor/stövlar till er som vet att era barn gillar att leka i vatten.


Matematik

Matematiken har vi repeterat uppställning. Både i addition och subtraktion. En del barn hade glömt mycket efter 3 veckors uppehåll. Andra verkar ha befäst detta och en del behövde bara lite repetition. Vi hade tänkt testa av detta under nästa vecka.


Svenska

I svenska har vi den här veckan fortsatt med boken om mig själv då vi har skrivit om favoritdjur och kläder. När de skrev om favoritdjur skrev de på chromebooks och fick öva att infoga en bild.  Vi har i båda klasserna börjat med ny högläsningsbok “Snögrottan”. Nästa vecka kommer vi att passa på att låna böcker på stadsbiblioteket när ändå bussen går in till stan.


So

Vi har haft klassråd och sammanfattat livet förr. Vi har också pratat om tidslinje och vad det är. Nästa vecka ska eleverna fylla i sin egen tidslinje så de har fått i uppdrag att samtala med er vårdnadshavare om vad som hänt vid olika år i deras liv. Till exempel hur gamla de var när: de börja förskolan, lärde sig att gå, fick ett syskon och andra speciella händelser i deras liv. Nästa vecka kommer de att ha en skriftlig avstämning där eleverna får visa vad de har lärt sig om hur det var att gå i skolan/bo/arbeta och leka för 100 år sedan. Nästa område som vi börjar med kommer att vara kristendomen “Skapelsen”.



No

Under no lektionen gjorde vi ett sista experiment om luft och sedan gick jag igenom vad de skulle träna på till provet. Läs tre sidor i häftet. Träna på sista sidan i häftet. Se film om luft på UR.play

Efter detta fick de titta på en inledande film om rymden och Big Bang. Vidare lösa quiz frågor två och två.


Idrott

På idrotten arbetar vi med takt och rytm. Eleverna har en dans (Superhero) och en basketdans (We will rock you). Eleverna kan träna danserna på min youtubekanal (Idrottslärare Robin) om man vill eller har missat på grund av sjukdom. Vi har bedömning v.3 lektion nummer 2. 


Teknik

Den här veckan har vi gjort fallskärmar av en plastpåse. Vi har provat att låta olika små saker falla med fallskärmen och pratat om varför saker faller långsammare med fallskärm än utan.


Engelska

Vi har den här veckan börjat med ett nytt område “body”. Vi har lyssnat på orden, läst orden, pekat på och ringa in. De har även skrivit orden och gjort iordning sina engelska kort.


Musik

Vi har haft musik med vår nya musiklärare som heter Pernilla. Barnen fick berätta vad de gjort tidigare på musiken samt presentera sig. Barnen har sjungit månadsvisan Januari börjar året samt använt kroppen som rytminstrument.


Torsdagen den 16 februari kommer åk 2 åka skridskor på bandyplan vid Himmelstalund halvdag fram till lunch.

Vi åker från skolan 8:20 och vara tillbaka lagom till lunch. Halvdagen kommer bestå av ett lektionsupplägg där eleverna kommer träna färdigheter i skridskor som åka framåt/bakåt, svänga och bromsa. Vi kommer leka lekar och köra lite hinderbanor. Eleverna kommer även få åka lite fritt och fika. 

Eleverna ska ha med sig skridskor och hjälm samt fika. Har ni inga egna skridskor så är ett tips att låna av vänner eller FRITIDSBANKEN som lånar ut till allmänheten. Det finns vid Klockaretorpet (fritidsbanken.se) Tänk på varma kläder och gärna extra ombyte.


Nästa vecka

Måndag- Simning grupp 2 .Biblioteksbesök grupp 1

Tisdag- Idrott
Onsdag-
Torsdag-Idrott
Fredag- Simning grupp 1, Läsläxa kap 17. Biblioteksbesök grupp 2


Studiestöd börjar v3. 

Tisdag kl 13.35 för de som inte är färdiga med kapitel 3 (lila) i matteboken. Har flera uppgifter i Boken om mig själv. De som varit sjuka och behöver ta igen. De som vill arbeta med NOMP och klara AG2.

Onsdag och fredag morgon kl 7.50-8.15 kommer vi att arbeta med Språkförståelse . Fokus kommer att ligga på ordförråd och hörförståelse.

Vi mailar idag fredag vilka som vi erbjuder att arbeta extra under några veckor. 




Ha en skön helg önskar vi i år 2



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar