Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 20 april 2023

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 17

Nu har vi börjat arbeta med no och våren. Vi har gjort en tankekarta och sett en film om vårtecken. Vi har börjat prata om vårblommor och några elever har också börjat skriva faktatext om en vårblomma.

I matematiken har vi arbetat med TRR och fokus har varit på varje-situationer som ska leda fram till en förståelse för multiplikation. Eleverna har fått Favorit matematik 2A och även arbetet med multiplikation i boken.

I svenskan har vi tränat på bokstaven Bb, format, skrivit sagor och läst. Vi har även övat på sammansatta ord.

Eleverna målar björken på bildlektionerna.

På idrotten har eleverna lekt tunnelkull och basketfia.

Onsdag och torsdag vecka 17 ska eleverna ha med sig ombyte, handduk och inomhusskor till idrotten då de kommer till skolan i idrottskläder.

Välkomna på föräldramöte torsdagen den 11/5 17:30-18:30. Om ni har önskemål kring innehållet så maila det senast en vecka innan mötet till respektive mentor.

 

Läxa till måndag vecka 17

Läsläxa kapitel 25

Skriva 3-5 meningar om läsläxan i den blå skrivboken. När ni har läst texten prata om den och hjälps åt att hitta på minst tre meningar.

 

Läxa till måndag vecka 18

Läsläxa i en bok som eleven fått i läsgruppen.

Skriva 3-5 meningar om läsläxan i den blå skrivboken. När ni har läst texten prata om den och hjälps åt att hitta på minst tre meningar.

Trevlig helg önskar

Katarina Jenny Evalotth Madeleine Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar