Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 27 april 2023

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 18

I no har vi arbetat med fåglar. Vi har sett film, läst faktatext och skrivit faktatext.

I matematiken har vi arbetat med TRR och tallinjen för att tydliggöra femmans och tians tabell.

I svenskan har vi tränat på bokstaven Jj, format, läst och skrivit texter.

Eleverna målar fåglar på bilden.

På idrotten har eleverna lekt tjuven om natten.

Onsdag och torsdag vecka 18 ska eleverna ha med sig ombyte, handduk och inomhusskor till idrotten då de kommer till skolan i idrottskläder.

Kom ihåg att se över barnens kläder i skolan så att det finns för alla väder. De kommer att vara ute tre eftermiddagar i veckan på fritidshemmet.

Måndagen den 1 maj är eleverna lediga då det är en röd dag. Gör läxorna som vanligt hemma men vi träffas inte i läsgruppen som vi brukar på måndagarna. Eleverna får en ny bok att läsa på tisdagen.

Tisdagen den 2 maj är det teknikdag så prata gärna lite hemma om de enkla maskinerna hjulet, kilen, lutande planet, skruven och hävstången. Intressanta saker att diskutera över middagen. Eleverna är väldigt intresserade så det kommer att bli bra samtal hemma och de är lite förberedda till på tisdag.

En elev önskade uppgifter i NOMP med fokus på multiplikation som vi arbetar med nu så nu finns de att tillgå så gå in och öva.

Välkomna på föräldramöte torsdagen den 11/5 17:30-18:30. Om ni har önskemål kring innehållet så maila det senast en vecka innan mötet till respektive mentor.

 

Läxa till måndag vecka 18

Läsläxa i en bok som eleven fått i läsgruppen.

Skriva 3-5 meningar om läsläxan i den blå skrivboken. När ni har läst texten prata om den och hjälps åt att hitta på minst tre meningar.

 

Läxa till måndag vecka 19

Läsläxa i en bok som eleven fått tisdagen den 2 maj.

Skriva 3-5 meningar om läsläxan i den blå skrivboken. När ni har läst texten prata om den och hjälps åt att hitta på minst tre meningar.

Öva på multiplikationstabellerna 2, 5 och 10. Tabellerna finns i väskan.

 

Trevlig helg och Valborg önskar

Katarina Jenny Evalotth Madeleine Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar