Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 6 april 2023

1A och 1B

 Information om fritidshem 6-12 år 

Hej! 

Den här informationen riktar sig till dig som har barn i årskurs 3 och till dig som har barn i årskurs 4-6. Informationen handlar om kommande förändringar inom fritidshem. 

Utbildningskontoret har fått i uppdrag av utbildningsnämnden att organisera för ett likvärdigt fritidshem elever 6-12 år, med start läsåret 2023/2024. 

Ett likvärdigt fritidshem för 6-12 år innebär att även elever som är 10-12 år kommer ha utökad möjlighet att ha en fritidshemsplats om det finns behov av det. 

Om du har en fritidshemsplats för ditt barn som går i årskurs 3 Den 31 juli det år eleven slutar åk 3 avslutas fritidshemsplatsen automatiskt. 

Om du inte vill ha en plats i fritidshem 10-12 år behöver du inte göra något. 

 Om du som vårdnadshavare vill avsluta platsen tidigare än 31 juli kan du göra det i e-tjänsten för förskola och fritidshem. 

E-tjänsten finns på kommunens webbplats norrkoping.se. 

 Om du önskar en plats i fritidshem för ditt barn som är 10-12 år 

Om ditt barn som är 10-12 år har behov av en fritidshemsplats kan du ansöka om det i e-tjänsten för förskola och fritidshem.

 Om du har sagt upp din plats tidigare och söker en ny plats inom tre månader behöver du betala avgift för hela den mellanliggande perioden. 

Information till dig som vårdnadshavare 2023-04-04 2 (2) 

Så här kommer organisationen för fritidshem se ut Organisationen för fritidshem för elever 10-12 år kommer att utökas successivt och det kan komma att se olika ut på olika skolor till en början. 

Generellt gäller följande:  Skolor med förskoleklass upp till årskurs 6 som har fritidshem idag kommer att utöka sin verksamhet.  Skolor med förskoleklass upp till årskurs 6 som idag har öppen 10-12 års verksamhet kommer inte längre erbjuda det, utan erbjuder enbart fritidshem.  Skolor som idag saknar fritidshem kommer till en början att erbjuda plats i fritidshem på en närliggande skola. 

Den öppna 10-12 årsverksamheten erbjuds idag av fritidsgårdarna som ingår i utbildningskontorets verksamheter. 

Den 1 augusti 2023 kommer fritidsgårdarnas verksamhet för unga, där den öppna 10-12 årsverksamheten och tonårsverksamheten ingår, att flyttas över till kultur- och fritidskontoret. 

Exakt hur den öppna 10-12 års verksamhet kommer att organiseras kommer kultur- och fritidskontoret att informera om. 

Den inskrivna 10-12 årsverksamheten motsvarar fritidshem och kommer att erbjudas på grundskolor.

 Mer information På norrkoping.se finns mer information och frågor och svar om fritidshem. 

Besök gärna sidan om du vill veta mer eller har frågor om fritidshem. www.norrkoping.se/fritidshem E-tjänsten för förskola och fritidshem 

 Om du behöver hjälp med ansökan om plats i fritidshem eller uppsägning är du välkommen att ringa till Kontaktcenter, telefonnummer 011-15 00 00.

 Det går också bra att besöka dem på Trädgårdsgatan 21. 

 Med vänlig hälsning Utbildningskontoret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar