Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 6 april 2023

Veckobrev v.14 Årskurs 3

 Veckobrev v.14 Årskurs 3


Hej alla vårdnadshavare! 

Då har vi kommit till ännu ett lov och påsken väntar runt hörnet. Idag har vi tackat av Vanessa som ska gå hem på föräldraledigt nu. Det har varit en fantastiskt trevlig och mysig dag och alla elever har varit så otroligt härliga och mysiga, och massor av kramar har utdelats!


Information


Ett stort tack!

Jag vill passa på och säga STORT tack för att jag har fått äran att få lära känna era underbara barn och att jag har fått privilegiet att få lära dem kunskaper de förhoppningsvis bär med sig resten av livet. Det har varit en fantastisk tid att få arbeta både tillsammans med Linnea och Therese och förstås med alla era barn. Varje individ är fantastisk och jag önskar all lycka till eleverna i framtiden och ser fram emot att få träffa dem när jag kommer tillbaka och se hur de utvecklats och vuxit! Jag vill även tacka för ett gott samarbete med er vårdnadshavare och slutligen såklart vill jag även passa på och tacka så oerhört mycket för de fina avskeds presenterna jag har fått idag!
Stort tack för allt!
Hälsningar, Vanessa


Nationella prov

Den här veckan har vi gjort klart nationella proven i matematik. Vi fortsätter med nationella proven efter påsklovet med fokus på svenska. 


Ändring i personalfront

Som nämnt är idag Vanessas sista arbetsdag innan hon går hem på föräldraledigt. Linnea och Therese kommer att dela upp Vanessas ämnen och utgå från hennes planering så att undervisningen blir så likvärdig som möjligt. Som uppbackning i pedagogfronten får vi Jocke som arbetar på fritidshemmet till årskurs 3. Jocke kommer att vara med i vårt lag från måndagen efter lovet, vi välkomnar honom med öppen famn! 


Ämnesinformation



Svenska 3A

Den här veckan har vi fortsatt arbetet med faktatexter. Vi har lärt oss mer om brunbjörnen och diskuterat ord som klassificering, föda, naturtyper m.m. Vi har påbörjat texten om björnen, men kommer fortsätta mer efter lovet. Vi har även arbetat med läsresan och haft förhör på veckans ord. Vi övar vidare på välskrivning och att forma bokstäverna rätt.


Svenska 3B 

Den här veckan har vi fortsatt arbetet med faktatexter. Vi har jobbat om björnen och diskuterat ord som klassificering, föda, boplats samt övrig fakta av intresse. Vi har också jobbat lite i läsresan och självklart haft förhör på veckans ord. Eleverna fick även prova och skriva en kort berättelse på 15 minuter som skulle innehålla person, miljö, problem och lösning. Detta har de gjort riktigt bra. 


Veckans ord v. 16
Eleverna får dessa på måndagen efter lovet och förhörs på fredagen samma vecka. 


Matematik

I matematik den här veckan har vi genomfört de sista nationella proven i matematik. Även denna gång har eleverna visat stor respekt gentemot provsituationen. De elever som har missat något prov på grund av sjukfrånvaro kommer få möjlighet att ta igen det efter påsklovet.
Utöver det har eleverna fått avsluta kapitel 3 och göra prov på det kapitlet. Resultatet får dem efter påsklovet. Vi har även repeterat olika typer av delar av matematiken samt fått möjlighet att spela lite mattespel. 


NO

Vi har denna vecka fortsatt jobbat med gudar och nordisk mytologi, Vi har lärt oss med om vilka Oden, Tor, Frej/Freja, Tyr och Loke. Vi har också fått intressant fakta om varför det heter Torsdag - För att det är Tors dag. Vi har också fått lära oss lite om vem Sleipner den 8 bens hästen var samt midgårdsormen. 


Engelska
Den här veckan har eleverna fått se sista avsnittet av The game som handlade om Familij. Vi repeterade olika ord familjeord och eleverna fick sedan arbeta i ett engelska häfte där de tränar på olika ord och fraser som handlar om bl.a. familjen. 


Idrott 

Vi fortsätter inomhus. Vi kommer arbeta med lite olika sporter som innebandy, basket och fotboll. Vi arbetar även med lekar. 



Bild
Den här veckan har vi fortsatt med pointillism för den grupp som inte hade fått göra det. De gjorde otroligt fina bilder och använde tekniken på ett fint sätt. 


Vecka 16
Mån: Eleverna får nya veckans ord

Tis: idrott blågrupp

Ons: 

Tor: idrott rödgrupp
Fre: förhör veckans ord, idrott båda grupperna

Hoppas ni får ett trevligt påsklov!
Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3

linnea.sjoo@norrkoping.se
therese.skoldeback@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar