Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 6 april 2023

Veckobrev för år 2 vecka 14

 


Veckobrev för vecka 14


Hej!

Då var vi redan framme vid påsklovet och lite drygt halva terminen är redan gjord. Vi tänker ha ett synligt lärande någon gång veckor efter lovet.


Matematik

Den här veckan har vi gjort test i multiplikation och era barn fått återkoppling av hur det gick. I 2 B har alla fått tabeller i läxa. I 2 A kommer det efter lovet. Vi har spelat multiplikationsspel och arbetat med NOMP. Vi vill påminna om att fortsätta träna för att klara AG 2, en del övar bra hemma och en del övar aldrig. Det går bra att komma på studiestödet på tisdagar efter skolan för de som inte tränar hemma. Tänk på att om ert barn har varit sjuk en längre period så är det bra om de går på studiestöd på tisdagar kl 13.30.


Svenska

På svenskan har vi försökt att alla ska bli klara med de tre första kapitlen. De flesta är väldigt duktiga på att skriva meningar nu och de har börjat att få till mer beskrivningar i sina texter. Under läsförståelse passet har det handlat om att läsa en fabel och vi har pratat om vad det är. Era barn tycker också om starten på dagen då vi har tyst läsning, så det har vi fortsatt med. 


So

Vi har denna vecka läst om Moses i vassen och arbetat med den stora bibeln där eleverna skriver om det vi har läst och ritar bilder som de limmar fast på stora papper. Efter lovet börjar vi närma oss slutet av detta arbetsområde. Vi kommer då ha en muntlig examination denna gång då eleverna ska kunna berätta om en av de bibliska berättelserna som vi läst. Mer information om detta kommer under veckorna efter lovet.



No

Vi har nu arbetat med det sista i rymden som handlade om månen och dess olika faser. De har även fått med sig ett papper hem för att någon gång under lovet gå ut och studera vilka stjärnbilder de kan hitta. Efter lovet kommer vi att sätta ihop en bok om rymden som vi arbetat med under perioden och de kommer att få reda på vad de ska träna på till provet som kommer att vara vecka 17.


Idrott

Vi fortsätter inomhus. Vi kommer arbeta med lite olika sporter som innebandy, basket och fotboll. Vi arbetar även med lekar. 

Teknik

Vi har avslutat arbetet med hur det är att vara på rymdstationen. Efter lovet kommer vi att arbeta med teknik i vardagen-hemmet, tex vilken teknik har vi i vårt kök.

Bild

De flesta barnen har tussat klart jorden. Efter lovet kommer vi att arbeta med att måla med vattenfärg samt flaskfärg.

Musik 

Vecka 16-19 kommer eleverna att: 

·         Fortsätta träna på att spela gitarr – avstämning/bedömningen gitarrspel v 17. Detta sker på exakt samma sätt som vi tränar på under lektionen.

·         Sjunga sommarsånger

·         Spela på Boomwhackers, (tonrör)

·         Skriva låttext 



Nästa vecka LOV



Vecka 16

Måndag- 

Tisdag- Idrott

Onsdag 

Torsdag- Idrott 

Fredag-


Studiestödet efter lovet på morgonen har paus vecka 16. Då vi ska göra nya och nya områden.


Ha en fin påskhelg och en skön ledighet för er som ska vara det önskar vi i år 2!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar