Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 6 april 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v. 14 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas att ni har haft en härlig vecka. Det har vi –i påskens tecken!

I måndags jobbade ateljén och då skapade vi påskkort. Eleverna fick träna på att följa instruktioner stegvis.

I tisdags hade eleverna idrott och då lekte de kullekar. Eleverna hade en bra lektion med mycket rörelse.

I veckan har vi arbetat med högläsningen digitalt via vår tjänst Polylino. Vi har precis läst ut boken om Alva Blixt –Månfärden.

Vi har jobbat praktiskt och teoretiskt med Lyckostjärnan. Låt ditt barn berätta mer. I arbetet med Trulle har vi avslutat kapitlet som handlar om meningar.

Eleverna har träffats i lekgrupperna på eftermiddagarna men vi har även lekt mycket gemensamt utomhus, både frilek och ringlekar som Katt & Råtta samt Kom alla mina små kycklingar!

Under veckan har vi pratat mycket om påsken, utifrån högtider och traditioner samt strukturen i kalendern. Många frågor och tankar som väcktes kring varför exempelvis det är en röddag mitt i veckan. Vi har haft flera intressanta samtal och diskussioner kring detta.

Vi har uppmärksammat påsken lite extra under skärtorsdagen. Eleverna var så fina när de kom påsklädda, jättehärligt att se deras engagemang! Eleverna har i grupper jobbat med pyssel vid stationer. De har pärlat påskmotiv, pysslat kort, färglagt bilder samt följt instruktioner och gått på påskäggsjakt ute. Vi avslutade dagen med att lyssna till digitala bilderböcker med påskaktigt tema. Vi hade en fantastisk dag tillsammans med ett bra avslut inför det stundande lovet.

Efter lovet välkomnar vi en ny elev till oss. Det ser vi och eleverna fram emot! Vi har samtalat om hur vi bemöter en ny kompis och eleverna hade kloka tankar.

Efter lovet kommer Jocke att arbeta i år 3 samt på Getingens fritidshem.

tisdag den 18/4 är det idrott och eleverna kommer ombytta direkt på morgonen. Tänk på att ta med er inneskorna. Duscha efteråt gör barnen om ni har kommit överens om det hemma. Då behöver de ha med sig en handduk och parfymfri duschtvål (frivilligt).

Vi har delat ut en läxa tillhörande Lyckostjärnan. Läxan har vi gått igenom tillsammans i klassrummet och den här gången handlar det om film. De barn som har varit sjuka i veckan får en läxlapp efter lovet. Läxan ska lämnas in igen senast tisdagen den 19/4. Har man varit sjuk nu innan lovet och av den anledningen inte fått lappen än går det naturligtvis bra att lämna in den så fort som möjligt veckan efter lovet. 

Onsdag den 19/4 går vi till skogen. Tänk på kläder efter väder. Det går bra att ta med sig frukt, grönsak eller smörgås, fylld vattenflaska och varmdryck. Tänk på att inte skicka med något fikabröd.

Vi vill verkligen tacka för en bra vecka som vi har avslutat på bästa sätt. Hoppas att ni får ett härligt påsklov tillsammans fyllt av lek, rörelse och återhämtning!

Tack för ett gott samarbete.

 

 

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar