Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 28 april 2023

Veckobrev för vecka 17 år 2

 Veckobrev för vecka 17 år 2


Hej!


Under den här veckan har vi städat skåp och de flesta barn har fått med sig saker att ta hem från vintersäsong. De kläder som inte har fått ägare ligger nu på bordet i hemvisten. Detta kommer de att göra under nästa vecka. SNÄLLA HJÄLP OSS ATT TÖMMA. Vi har även bestämt att vi ska ha synligt lärande onsdag den 31 maj. Tid från klockan 14 till 16.30


Matematik

Denna vecka har vi fortsatt med TRR som handlat om att dela delar. Vi har vikt papper i olika delar. De har fått göra beskrivningar som är väldigt bra. Ni har fantastiskt duktiga barn! 

Svenska

På svenskan har vi fortsatt med den magiska dörren. Den här veckan har det varit svårt för det handlade om att skriva dialog och det är nytt för alla. Högläsningen uppskattas i båda klasserna.

Tyst läsning på morgonen blir en bra, lugn start.

So

Vi har fortsatt att läsa om Moses och gjort en framsida till den stora bibeln.

No

Vi har haft prov om rymden och nästa vecka kommer jag ha hunnit rätta. Då får de reda på om de behöver komplettera med något eller om de är godkända. 

Idrott

Vi kommer att leka lekar ute på FTA:s konstgräs. Tänk på rena skor ute på konstgräset. Jag rekommenderar inomhusskor. 




Nästa vecka

Måndag- LOV

Tisdag- Idrott  

Onsdag 

Torsdag- Idrott 

Fredag-  Läsläxa- De har fått med sig en skönlitterär bok hem som de ska försöka läsa  till en bestämd sida. De ska kunna berätta för er vad det handlat om. De kommer även få med sig ett papper med ord och frågor som de ska arbeta med hemma.


Vi  hoppas att ni får en skön helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar