Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 28 april 2023

Getingens månadsbrev, maj

 

Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

  

Vi har redan hunnit komma in i maj och våren är på antågande! Vi fick till och med lite sommarkänsla där i början av april.  Nu räknar vi ned till sommarlovet!

Under påsklovet hade vi ett gäng glada barn som var här. Vi påskpysslade, dansade, grillade, lekte lekar ute tillsammans med Humlans avdelning, var på FTA. Veckan avslutade vi med ansiktsmålning.  Det var en mysig vecka!

Under månaden som gått har vi haft vår som tema. Det pysslades mycket i bildsalen och i hemvisten.

Under april månad har vi startat upp tema ” Håll Sverige rent”. Vi började med att gå ut och plocka och sortera skräp i närområdet.  Barnen har fått se en kort film om nedskräpning i haven och höra en saga om hajen Kaj. Det blev även olika pyssel med anknytning till källsortering. Vårt tema har vi avslutat med glass.

Under april har vi samarbetat med Humlans avdelning. På torsdagar och fredagar leker vi ute på gården eller går till FTA och äter mellanmål ute. Vi fortsätter vårt samarbete även i maj månad. I maj månad ska vi ha organiserade lekar, massvis av pyssel som våra elever har önskat, dans och aktiviteter på FTA.

Den 9 maj är det FRITIDSHEMMETS DAG. Det kommer vi fira tillsammans med Humlans avdelning.

Nu hoppas vi på en härlig fredag. Med vänliga hälsningar, Getingens personal.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar