Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 21 april 2023

Veckobrev v.16 år 2

Hej!

Då är vi igång efter lovet igen. En härlig vecka med mycket sol och en skolgård som nu kan användas igen efter all lera vi/ni haft under ett antal veckor.


Matematik

Denna vecka har vi fortsatt med TRR som handlat om att räkna halvor, kunna omgruppera till hela tal.

Vi har även fortsatt att räkna multiplikation i ma-boken.

Svenska

På svenskan har vi fortsatt med den magiska dörren. Kapitlet skulle handla om att beskriva den magiska världen med känslor, smak, lukt, syn och hörsel.

Vi har lånat nya böcker på biblioteket både till läsläxa och tyst läsning.

So

Vi har fortsatt med bibliska berättelser och jobbat färdigt med Moses i vassen.

No

På no lektionen har era barn gjort en framsida till rymden-boken och vi har gått igenom vad som kommer på provet nästa vecka. De har fått med sig ett papper och sin bok hem så att de kan träna. Där står också filmer som de kan titta på.

Idrott

Nästa vecka börjar vi utomhus och vi kommer köra det fram till sommarlovet. Tänk på kläder efter väder och rena skor. Vi kommer ha en fotbollsvecka med stationer. Vi kommer att vara på konstgräsplanen på FTA. 

Teknik

Den här veckan har vi arbetat med teknik i vardagen. Vi har tittat på en film och barnen har funderat kring vad det finns för teknik i köket. Det kan vara elektriska apparater tex kylskåp, frys, kaffebryggare….Det kan också vara osthyvel, potatisskalare, kniv…..

Musik

Vi har tränat på att spela gitarr och pratat om att det är gitarrprov nästa vecka, det går till på samma sätt som när vi har tränat. Barnen har börjat träna på några sommarsånger till avslutningen. Alla barn på skolan har fått rösta om vilka sånger de vill ha sjunga och de sånger som fått flest röster är de som kommer att finnas med.

Nästa vecka

Vi kommer att starta en ny grupp med studiestöd på morgontid och den här perioden kommer vi att arbeta med klockan. Vi har testat av eleverna den här veckan och det är flera som behöver repetera klockan. Vi mailar de berörda nästa vecka.

Måndag- 

Tisdag- Idrott  NO PROV 2 A

Onsdag 

Torsdag- Idrott NO PROV 2 B

Fredag-  Läsläxa- De har fått med sig en skönlitterär bok hem som de ska försöka läsa  till en bestämd sida. De ska kunna berätta för er vad det handlat om. 


Vi  hoppas att ni får en skön helg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar