Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 21 april 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v. 16 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas ni har haft en fin vecka, det har vi! Första veckan efter påsklovet är förbi och äntligen är våren här på riktigt. Vi har njutit av det fina vädret som vi har haft i veckan.

Vi har varit utomhus mycket den här veckan och tagit vara på vårvädret. Vi har lekt olika lekar tillsammans för att öva samarbete och för att lära känna varandra ännu bättre. Att leka tillsammans är värdefullt och det öppnar för glädje och gemenskap i gruppen. Vi har haft så roligt tillsammans! Vi har lekt lekar såsom Kvicksand, Under hökens vingar kom, Katt och Råtta samt en lära känna varandra-lek.

I ateljén färdigställde eleverna sina målningar som de påbörjade innan påsklovet. De har målat tulpaner på deras blåa bakgrund. De blev så fina!

Vi har berättat om vårt påsklov för våra kompisar. Därefter skrev och ritade vi om vårt lov. 

I onsdags var vi i skogen. Vi åt vår medhavda matsäck och lekte lekar tillsammans. Sedan fick eleverna leka fritt tills det var dags att gå tillbaka till skolan. Vi hade en fantastisk förmiddag i skogen.

Rosorna och vitsipporna har den här veckan läst boken Torstens resa ut i vida världen. Det är en fantastisk bok som har varit uppskattad av eleverna. I boken finns bilder med innehåll om geografi, värdegrund och hållbar utveckling som vi har samtalat om tillsammans. Nästa vecka läser pionerna och gullvivorna den. Pioner och gullvivor har läst ut boken om Alva Blixt och månfärden. Boken verkar uppskattad av eleverna där vi fått följa Alva Blixt och hennes kompisar på månen. Det är fina bilder i den som alla enkelt får ta del av tack vare vår inläsningstjänst Polylino.

Den här veckan har vi haft arbetspass där eleverna har fått möjlighet att jobba klart med olika uppgifter i både deras arbetsböcker och andra lösa papper som de inte hunnit färdigställa. Eleverna har jobbat på bra och hunnit med mycket.

Eleverna har fått presentera sina läxor om film den här veckan. De gjorde fina presentationer och det var roligt att få höra om så många olika filmer och vad de handlade om. Bra jobbat!  

Onsdag den 26/4 går vi till skogen. Tänk på kläder efter väder. Det går bra att ta med sig frukt, grönsak eller smörgås, fylld vattenflaska och varmdryck. Tänk på att inte skicka med något fikabröd.

Välkomna på föräldramöte onsdagen den 26/4 kl 17:00-18:30. Om ni har önskemål kring innehållet så maila det senast tisdag den 25/4 till respektive mentor.

Vi vill tacka för en riktigt bra första vecka tillsammans efter påsklovet. Det var härligt att träffa era barn igen och få höra om era lov. Hoppas ni får en härlig helg tillsammans.

Tack för ett gott samarbete.

 Trevlig helg,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Sebastian & Felix

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar