Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

måndag 14 november 2022

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 46

I matematiken arbetar eleverna med talrelationer och använder tallinjen och multilink i det arbetet. Prata gärna hemma om vad vi gör på TRR lektionerna tre tillfällen i veckan.

I svenskan har vi arbetat med bokstaven Ii, övat på ljudet, läst, format och skrivit samt tränat stavning genom att använda korsord. Vi har även gjort ett svenskaprov för att se om kunskapen är befäst. Vi skickar hem provet för genomgång och underskrift. Kom ihåg att skicka tillbaka provet så att vi kan spara den dokumentationen.

I engelskan fortsätter vi med talen och räknar.

Den här veckan har vi pratat om magneten och undersökt vad det är som är magnetiskt.

På idrotten har Felix börjat med avslappning på slutet av lektionen.

Tänk på att det är viktigt att göra läsläxan med ert barn och stötta i läsningen. Bästa resultat får barnet om ni övar fem tillfällen i veckan vardera 10 minuter.

Nästa vecka är det barnboksveckan vilket vi kommer att uppmärksamma. Alla elever får ta med sig sin favoritbok och presentera för klassen på måndag. Det kommer att inspirera till läsning och skapa nyfikenhet hos eleverna. Vi kommer att fokusera lite extra på Astrid Lindgren.

Vi vill påminna er om att läsa veckobrevet tillsammans med ert barn så att ni kan ta ett gemensamt ansvar.

 

Läxa

Under tre veckor kommer eleverna att få rätta och göra klart i Den magiska kulan och Favoritmatematik så håll utkik i väskan då böckerna ska bo i väskan under tre veckor då eleverna arbetar både hemma och i skolan.

Måndag vecka 46

Läseboken kapitel 10 och ordbilderna kan och inte. Träna så att barnet kan ordbilderna utantill.

Måndag vecka 47

Läseboken kapitel 11 och ordbilderna han och hon. Träna så att barnet kan ordbilderna utantill.

 

Trevlig helg önskar

Katarina Jenny Evalotth Madeleine Malin

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar