Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 11 november 2022

Veckobrev v.45 År 2

 Hej!


Matematik

Denna vecka har vi börjat med tema 2 i TRR. Vi började med omskrivning av subtraktion. Vi har pratat om begreppen helheten, del och skillnad. Vi har gjort om subtraktioner där skillnaden är densamma t.ex 6-1, 7-2, 8-3, 9-4 osv. Vi har också arbetat med talområdet 0-1000 i matematikboken med ental, tiotal och hundratal.

Svenska

Denna vecka har vi avslutat arbetet med detektivbyrån. De fick läsa en text diskutera med en kompis och sedan själv svara på fyra frågor. Efter det har nästan alla nu fått en deckarlicens. Alla kommer få när de är färdiga. I 2A har vi börjat med en ny högläsningsbok som handlar om Frallan. Vi har även arbetat med läsförståelse.

So

Vi har påbörjat ett nytt område - Livet förr (för ca 100 år sedan). Vi tittade på en film som visade hur det var i skolan, på landet, i staden förr. De som har fått en komplettering på geografi testet har fått med sig en lapp och sin bok hem med vad de behöver öva på. Detta kommer de att få visa att de kan muntligt på tisdag vid studiestöd. Nästa vecka på torsdag och fredag kommer de olika grupperna att åka in till  stadsmuséet på Livet förr- en interaktiv dramatiserad visning. De kommer också att besöka stadsbiblioteket när de är inne vid stan och låna några böcker.

No

Denna vecka har vi börjat arbeta med luft. Vi har gjort ett experiment tillsammans och ett i grupp. Nästa vecka så kommer vi gå igenom vad som kommer  på provet om JORD. Vi kommer tömma ut våra kompostpåsar. 

Idrott

Vecka 46 kommer vi arbeta med sporterna fotboll och basket där fokus är på teknikerna: dribbling, passning och avslut. Vi kommer även leka lekar till detta. Vi kommer ha mycket fokus på förebyggande av skador och fair play. Viktigt med rätt utrustning på idrotten. Rena inomhusskor och bra kläder att röra sig i. Ombyte och dusch som vanligt när vi är inomhus på FTA. 

Teknik 

Ingen teknik denna vecka.

Musik

Vi har pratat om och lyssnat på Mozart, som började sin bana som tonsättare när han var fem år. Vi har också sjungit en adventssång.




Bild

Vi ska under de kommande veckorna arbeta med collage. Vi börjar med ett höstcollage. Ni får gärna skicka med tidningar att klippa ur, veckotidningar och magasin-tex trädgård, hus och hem….. för nästa arbete.


Nästa vecka

Måndag-Simning för grupp 2. Ta med badkläder, handduk,lås frukt eller smörgås.
Tisdag-Idrott
Onsdag
Torsdag- Grupp 1 åker till stadsmuseet
Fredag-Simning för grupp 1. Ta med badkläder, handduk,lås frukt eller smörgås.
              Grupp 2 åker till stadsmuseet.

Klassföräldrar

2A - Kalle, Vanessa, Livia, Iris,Elise, Setayesh, Isabel, Daris

2B - Celine, Egon, Sigge, Alfred, Arsen


Trevlig helg!

Vi i år 2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar