Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 25 november 2022

Veckobrev v.47 år 2

 Veckobrev v.47


Hej! 


Matematik

I matematik har vi arbetat med ental och tiotal. Vi har också fortsatt med stapelmodellen i TRR. Vi tränar med problemlösning att ta ut vad vi vet och vad vi vill ta reda på. Det sätter vi sedan in i stapelmodellen för att sedan skapa uttryck med siffror och symboler.

Svenska

Vi har börjat med ett nytt projekt i svenska “Boken om mig själv”. Den här veckan har de gjort en skylt med sitt efternamn och skrivit och ritat om hur de bor. 2B har också läst om Astrid Lindgren svarat på frågor och skrivit egna meningar. I 2 A har vi fortsatt skriva till en bild. Det kommer vi att göra ett par veckor till ett sv-pass. De får inför varje gång en personlig återkoppling vad just de ska tänka på. Detta för att få till fler korrekta meningar.

So

Den här veckan har vi jämfört skolan förr och skolan nu. Vi har skrivit om det och sett ett avsnitt ur Madicken. Vi har också arbetat med den sista delen av Stopp min kropp. Det handlade denna gång om trygghet på nätet. Vi har diskuterat fördelar, nackdelar, risker och vad som är okej eller inte.Vi har också betonat vikten av att våga ta hjälp av en vuxen om något obehagligt händer. De fick sedan rita en Ipad och fylla skärmen med bra tips.

No

Den här veckan har alla gjort prov om JORD. har börjat rätta och det mesta ser bra ut. Ni kommer alla få återkoppling under nästa vecka. De som var sjuka under veckan kommer att få göra provet….

Idrott

Den här veckan har Robin haft vab och Susanne har fått hoppa in. Simningen har kommit igång och det fungerar i det stora väldigt bra. Bara den lilla detaljen att hålla ordning på saker i dusch/omklädningsrummet.Kan vara bra om era barn vet vad som finns i väskan så de känner igen sina saker. En extra frukt eller smörgås kan vara gott då vi äter senare. Annars kämpar nu alla på med armtag, bentag och att orka simma flera längder.

Engelska

Vi har fortsatt arbeta med kapitlet “Clothes”t. Vi spela bingo och tränat på orden genom att ge varandra instruktioner vilka klädesplagg de ska färglägga med vilken färg. Glosorna har de nu fått i läxa till nästa onsdag. De fick med sig korten hem men de kan också öva på skolplus. De får välja hur de vill visa att de kan dem genom att säga eller skriva och vill de visa att de kan mer kan de sätta in orden i meningar. Glosorna är: sweater, socks, skirt, cap, t-shirt, dress, shorts, jacket, shoes, trousers.

Musik

Idag har vi övat adventssånger och julsånger. Vi har också lyssnat på ett avsnitt av De kidnappade instrumenten, där får man lära sig lite om olika instrument.

Bild

Den här veckan har vi börjat med ett nytt collage,staden. Vi arbetar med enkla bilder för att visa att det med enkla metoder blir en uttrycksfull och tydlig bild. Barnen har målat en bakgrund och sedan klippt husformer som de ritat konturer, fönster, dörr, tak och kanske någon egen ide på.



Vi har bestämt att vi ska ha synligt lärande onsdag den 7 december då ni får komma och titta på det vi har jobbat med under terminen. Den kommer att vara  från skolans slut och eftermiddagen fram till 16.30. Har ni inte möjlighet att komma innan kan era barn visa er ändå när ni kommer för att hämta.

Vill ni klassföräldrar ordna något fika, isåfall kan ni kontakta oss.


Nästa vecka

Måndag-Simning grupp 2

Tisdag- Idrott

Onsdag- Engelska glosor

Torsdag- Idrott

Fredag- Simning grupp 1, Läsläxa kap.13


Ha en skön helg önskar vi i år 2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar