Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 25 november 2022

Getingens veckobrev v.47

 

Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

Den här veckan kom första snön, vilken lycka!

Under hela veckan har eleverna lekt mycket med snön utomhus och därför har vi många gånger hellre valt att ha fri lek än att delta i någon styrd aktivitet inomhus. Då fritids är deras ”fria tid” så ska eleverna få möjlighet att välja det de vill delta i för att det ska vara meningsfullt.

Undervisningen i fritidshemmet ska stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Detta ska ske genom att undervisningen tar sin utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter

 (Lgr 22, Skolverket, kap 4,s.24).

Vi fortsätter att erbjuda de fasta aktiviteterna som eleverna varit med och önskat: sagostund, drama och pyssel. Istället att måla inomhus har vi valt att måla i snön, vilket var mycket uppskattat av våra elever.

I onsdags var ”Skogsgruppen” i skogen och lekte. De byggde också på sin koja och samarbetade kring det. Vi hoppas att så småningom vi kommer att bygga en riktigt bra skolskog med massor av möjligheter där vi kan kombinera undervisning, upplevelse och lek på ett sätt som är svårt att genomföra inomhus.

Under hela veckan har många elever kommit igång med att skapa. De syr olika saker som

 t.ex. kuddar, sagofigurer mm.

  Mer att tänka på:

– Påkalla vår uppmärksamhet när ni lämnar och hämtar ert/era barn;

– Säg till i förväg om någon annan kommer och hämtar ert/era barn;

– Om ert/era barn ska följa med en kompis hem efter skolan eller fritids måste ni föräldrar meddela oss detta. Bestäm gärna dagen innan;

– Kläder efter väder.

Nu hoppas vi på en härlig fredag och att barnen sedan får en underbar helg tillsammans med er. Hälsningar från Getingens personal.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar