Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 18 november 2022

År 2 v.46

 Hej! Info om vecka 46 


Matematik

Under veckan har vi fortsatt med TRR. Det handlade om att omgruppera (ändra tal så att det går lättare att räkna). Det har varit svårt för en del men vi har haft väldigt bra resonemang hur vi kan tänka och se mönster i uppgifter. Vi har räknat pengar i ett ma-spel. I matematikboken har vi fortsatt arbeta med talen upp till 1000 och det har handlat om talsorter och att kunna jämföra tal.


Svenska

Denna vecka har gått i läsningens tecken eftersom det är barnboksveckan. Vi har lyssnat på olika  böcker. Vi har pratat om olika författare varje dag på samlingen och i 2A har vi läst ut Frallan. Under torsdagen och fredagen var alla på biblioteket och fick låna två böcker till skolan. Det var ett uppskattat besök! Om man vill åka dit själv med så kan man låna med barnets personnummer samt pinkoden.

So

Vi har fortsatt med livet förr. Vi hade en mycket trevlig stund på stadsmuséet där vi fick hjälpa Ingrid att jobba ihop pengar för hennes sjuka mamma som behövde pengar till hostmedicin. Alla verkade tycka det var mycket intressant och roligt. Vi har också fortsatt med “Stopp min kropp” där vi pratade om bra och dåliga hemligheter.

No

På no lektionen avslutade vi temat jord med att hälla ut våra komposter och gick igenom vad som kommer på provet nästa vecka. Vi har läst alla frågor och diskuterat svar. Vill man träna lite hemma får de ta hem sin bok med experiment och de kan titta på ur.play om daggmaskar. Detta är inget måste!

Bild

På bilden har vi gjort klart höst collagen. Det blev färgstarka och uttrycksfulla bilder! Ta gärna med tidningar till nästa veckas arbete. Det går bra med veckotidningar och olika magasin med bilder i.

Idrott

Vecka 47 kommer vi arbeta med sporten innebandy där fokus är på teknikerna: dribbling, passning och avslut. Vi kommer även leka lekar till detta och testa på matchspel i sporterna basket, fotboll och innebandy. Vi kommer ha mycket fokus på fair play. Viktigt med rätt utrustning på idrotten. Rena inomhusskor och bra kläder att röra sig i. Ombyte och dusch som vanligt när vi är inomhus på FTA. 




Lite tråkigt information följer här. Tyvärr har vi märkt att vårt material försvinner. Vi vill att ni är uppmärksamma. det gäller saxar, pennor, suddgummi och ett rosa penngrepp saknas. Sedan har Kasper fått en sko av varje. Han saknar en svart lite högre gympasko.


Trevlig helg!

Vi i år 2



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar