Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 18 november 2022

Getingens veckobrev v.46

 

Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

Vi närmar oss vintern med små smygande steg.

Nya aktivitet som startades förra veckan och ska fortsätta tre veckor framöver är sagostund, drama med fokus på klassiska sagor, skolskogen och pyssel. Många barn har efterfrågat sagostund och drama. I dagens samhälle när barnen lever mer eller mindre i den virtuella världen, som präglas av annorlunda miljöer än sagans, finns det möjlighet att glömma upplevelsen som en saga kan bjuda på.

Pyssel är en av våra fritisbarns favoriter.  Den här veckan har de pysslat Paper duck i många olika varianter. Eleverna har också målat med garn och flaskfärger. Vilka fantastiska konstnärer vi har på Getingen. Ansiktsmålning var väldigt efterfrågat och uppskattat. Vi hinner ju inte klart med allt vi vill men vi gör vårt bästa.

Barnen leker för fullt i affären och bokningslistan fungerar utmärkt. Nästa termin kommer vi tillsammans med våra elever att inreda det rummet med ett annat tema.

Vi vill påpeka att en del av våra elever behöver tänka på sin attityd/språk när de pratar med sina kompisar och vuxna. Prata gärna med sina barn om det.

Mer att tänka på:

– Påkalla vår uppmärksamhet när ni lämnar och hämtar ert/era barn;

– Säg till i förväg om någon annan kommer och hämtar ert/era barn;

– Om ert/era barn ska följa med en kompis hem efter skolan eller fritids måste ni föräldrar meddela oss detta. Bestäm gärna dagen innan;

– Kläder efter väder.

Nu hoppas vi på en härlig fredag och att barnen sedan får en underbar helg tillsammans med er. Hälsningar från Getingens personal.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar