Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 25 november 2022

Förskoleklass Blomsterängen

Förskoleklass Blomsterängen Veckobrev v. 47 


Hej alla elever och föräldrar,

Vi närmar oss julledigheten med stormsteg och på söndag är det redan första advent.

Den här veckan har pioner och gullvivor kommit igång med utvecklingssamtalen och det har varit trevligt att få träffa er tillsammans med ert barn. Vi har några samtal kvar sedan är vi i mål för denna termin. Under veckans gång har pionerna och gullvivorna fått förbereda sina utvecklingssamtal tillsammans med mig vilket har gått bra och vi har haft en trevlig stund tillsammans.

I tisdags hade eleverna idrott tillsammans med Felix och de lekte svanskull. Fråga gärna ert barn hur man leker svanskull. Förra veckan var det Barnboksveckan och det har vi fortsatt jobba med den här veckan. Eleverna fick varsitt bokmärke att klippa ut och färglägga. Resultaten blev väldigt fina. Vi har arbetat klart med saker i våra lådor exempelvis vårt papper om just Barnboksveckan. Vi har varit ute mycket för att njuta av snön som föll förra helgen, vilket har varit väldigt uppskattat bland eleverna. De har varit kreativa och byggt olika saker i snön och de har åkt pulka från kullen.

Charlotte är tyvärr sjukskriven fram till den 12/12. Vi hoppas att hon är tillbaka då. 

Det blir inget synligt lärande för novembermånad tyvärr. 

Nu börjar tyvärr snön smälta bort men om snön kommer tillbaka så får gärna barnen ta med sig pulka och vi hoppas på att snön kommer tillbaka snart igen. Eleverna får ta med sig egen pulka och självklart behöver de ha en hjälm på sig (namna gärna ert barns saker). Skolan ansvarar inte för några saker om de skulle tappas bort. Skolan erbjuder ett begränsat antal hjälmar och pulkor som de kan låna. 

måndag den 28/11 kommer vår skolsköterska Lena att börja väga och mäta eleverna i förskoleklassen. Hon kommer att börja på måndag och fortsätta tills hon har träffat alla barnen. Eleverna kommer att få följa med Lena till hennes arbetsrum och de kommer att få gå dit i par. Om ni har frågor eller funderingar ang. detta kontakta gärna Lena. Hennes mejl är lena.oquist@norrkoping.se.

 

Vi önskar er en trevlig helg och en glad första advent,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Felix och Joakim

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se (Om ni vill nå Felix går det bra att mejla till denna adress.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar