Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 11 november 2022

Veckobrev v.45 åk 3

 Veckobrev v.45 Årskurs 3


Hej alla härliga vårdnadshavare! 


Hoppas ni hade ett fint höstlov. Nu är vi igång igen och vi alla kommer snabbt tillbaka in i rutiner. 


Information

Vi saknar fortfarande några läsbingo så försök och lämna in så snart som möjligt.


Vi har några som har meddelat att de ska på antagningsprov på måndag. Är det så att ni inte har hunnit lämna in ledighetsansökan, så maila oss samt lämna in i efterhand så snart som möjligt. 



Ämnesinformation


Svenska

 Vi har fortsatt arbeta med dubbelteckning även denna vecka. Vi pratar om kort och lång vokal och hur man ska veta hur olika ord stavas. Eleverna har även fått träna på att sammanfatta en text med inledning, handling och avslut.Vi har även arbetat mer med vad substantiv är och letat efter substantiv i olika texter. Vi har också fortsatt jobbat vidare i läsresan. Den här gången har vi läst en text som handlar om “flöjtspelaren från Hameln” Fråga gärna era barn vad den handlar om.

So

I so:n har vi börjat med ett nytt område, forntiden. Eleverna har fått berätta vad de vet om forntiden. Vi har också tittat på första avsnittet av arkeologens dotter som handlar om forntiden. Eleverna har även fått göra en tidslinje över sitt egna liv för att få en förståelse vad en tidslinje innebär. 


Matematik

I matematik den här veckan har vi lärt oss multiplikation med uppställning med minnessiffra. Vi har även repeterat uppställning i addition och börjat rutinen med matteduschar där en elev får hålla i en kort genomgång för resterande av klassen där den får förklara hur man löser ett tal med uppställning som metod. Till en början fokuserar vi på addition och kommer sedan även repetera subtraktion. Detta är för att uppställning som metod är en metod som alla bör vara helt säkra på och som vi behöver då repetera kontinuerligt trotts att vi arbetar med andra arbetsområden. Eleverna har även fått ha ett pass där de fått arbeta med mattebokens favoritsidor som är laborativa mattespel.


Tips på repetition med ert barn:
a) Fortsätt repetera och automatisera multiplikationstabellerna. Det finns en hel del tips i tidigare veckobrev, även NOMP finns.
b) Be ditt barn förklara hur man löser multiplikation med hjälp av uppställning. Använd talen 1) 321•3 2) 134•4


NO/Tk

Den här veckan har vi jobbat vidare med vårt sista experiment i NTA lådan. Eleverna fick en hemlig blandning dom fick sedan i uppgift att fundera på hur vi har gjort under det tidigare experimenten, och sedan separera blandningen. Eleverna väntar nu på att se resultatet. Vi har även gjort två olika experiment som vi fått som önskemål. Ett av experimenten en lavalampa och det andra handlade om att stäng in ett ljus i ett glas och se hur vatten sugs in i glaset.


Engelska

I engelska den här veckan har eleverna fått se ett nytt avsnitt av The Game. Denna gång handlade programmet om tidsbegrepp, exempelvis månader och veckodagar. Vi kommer att fortsätta arbeta med detta på olika sätt framöver.

Idrott 

Vecka 46 kommer vi arbeta med sporterna fotboll och basket där fokus är på teknikerna: dribbling, passning och avslut. Vi kommer även leka lekar till detta. Vi kommer ha mycket fokus på förebyggande av skador och fair play. Viktigt med rätt utrustning på idrotten. Rena inomhusskor och bra kläder att röra sig i. Ombyte och dusch som vanligt när vi är inomhus på FTA. 





Vecka 46
Mån:

Tis: Idrott blå grupp

Ons: 

Tor: Idrott röd grupp
Fre: Idrott båda grupperna 

Hoppas ni får en fin helg tillsammans med era härliga barn!
Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3

linnea.sjoo@norrkoping.se
therese.skoldeback@norrkoping.se
vanessa.forsyth@norrkoping.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar