Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 18 november 2022

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 47

Den här veckan har vi arbetat med olika slags genre, skönlitteratur och faktaböcker. Eleverna har haft med sig sin favoritbok och presenterat för klassen. Vi har även haft en bokutställning med en massa boktips. De har presenterat olika böcker så det blev ett brett utbud. Vi har pratat om författaren Astrid Lindgren och sett på Pippi, Madicken, Ronja rövardotter, Nils Karlsson pyssling, Kajsa kavat, Saltkråkan och Emil i Lönneberga.  Vi avslutar veckan med en tipspromenad med fokus på Atrid Lindgrens verk.

I matematiken har vi arbetat med talrelationer. Prata gärna hemma om skillnaden mellan del och helhet.

I svenska har vi fokuserat på bokstaven Tt, format, övat på ljudet, läst och skrivit.

I engelskan fortsätter vi med tal och att räkna. Vi övar också på att skriva på engelska.

Eleverna har inte haft musik då vi saknar musiklärare och heller inte har någon vikarie tyvärr.

NTA har handlat om vätskor den här veckan. Eleverna har fått jämföra lim och vatten i ett experiment.

Tänk på att skicka med varma kläder då det börjar bli kallt ute. Var också noga med att läsa veckobreven tillsammans med ditt barn då de blir besvikna när de inte har med sig saker som förväntas. I måndags var det flera elever som inte hade med sig sin favoritbok. Det är också en bra träning i att som barn börja ta ansvar för vad som ska packas ner i väskan.

 

På onsdag och torsdag ska eleverna ha med sig ombyte, handduk och inomhusskor till idrotten då de kommer till skolan i idrottskläder.

Välkomna på synligt lärande torsdagen den 24/11 i samband med hämtning. Det är ett viktigt möte mellan dig och ditt barn så om ni inte har möjlighet just på torsdag så boka en annan dag i anslutning till hämtning inom en vecka. Checklistan hittar ni i hemvisten och ditt barn är förberett och kan guida dig genom det synliga lärandet.

 

Läxa till måndag vecka 47

Rätta Magiska kulan.

Rätta Favorit matematik.

Läseboken kapitel 11 och ordbilderna ja och nej.

 

Läxa till måndag vecka 48

Rätta magiska kulan.

Rätta Favorit matematik.

Läseboken kapitel 12 och ordbilderna den och det.

 

Trevlig helg önskar Katarina Jenny Evalotth Madeleine Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar