Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

lördag 19 november 2022

Humlans veckobrev v 47

 


Hej allihopa! 

Nu börjar det luta mot vinter och mer kyla, Vi har ju haft en varm och underbar höst när det gäller vädret. 

Vi har pratat mycket med era barn om vikten att vara smart och ha bra och rejäla kläder och är det faktiskt roligare att leka utan att behöva frysa och bli lerig och blöt.

De flesta är superduktiga och tar alltid på sig utan problem men har vi några i varje klass som gärna försöker 'smita ut' utan överdragsbyxor och bra skor.

 Eftersom vår gård inte är den bästa när det gäller smuts och lera så är det jätteviktigt att dom har med sig ordentligt. vi slipper leriga innekläder i våra lokaler vilket underlättar både för er föräldrar, oss personal och de som städar hos oss.

Man kan med fördel ha ett set kläder som hänger kvar här hela veckan och som man kan ta hem och tvätta e gång i veckan så slipper man släpa hem och tvätta varje dag. 

 Kommunen har varit här och grävt nu så vi hoppas att dom kan göra något åt vår dåliga dränering på skolgården

Det är fler föräldrar har påpekat och undrat vilken koll vi har på de barn som kommer mellan 08.00-08.20 och som inte har fritidsplats förrän efter skolslut och vi har beslutat att det kommer att sitta en lista vid båda ingångarna i F-klass och åk 1 där ni föräldrar som kommer och lämnar era barn kan skriva in namn varje morgon så vi har ännu bättre koll på vilka som är med oss på gården på morgonen.

Nästa veckas planering på Humlan:

Måndag:     Innedag / alt lek ute på innegården, pyssel i Bergarummet, lekar i rörelserummet,                                     lek i Hjärtat, 

Tisdag:        Innedag / alt lek ute på innegården. Systuga i Bergarummet, lekar i rörelserummet, lek i                         Hjärtat. 

Onsdag:     Innedag /alt innegården, pyssel i Bergarrummet, Lek i Hjärtat, aktivitet i Ateljen  och                                Rörelserummet

Torsdag:     Utedag på fritids men blandade aktiviteter 

Fredag:      Utedag på fritids med blandade aktiviteter.


 Vi önskar er en riktigt trevlig helg !

/ personalen på Humlan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar