Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 11 november 2022

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v.45 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

 

Hoppas att ni har haft ett trevligt höstlov med mycket tid tillsammans.

Den här veckan har vi fortsatt med det sista kartläggningsarbetet för den här gången i matematik (Hitta matematiken) och svenska (Hitta språket). Vi har arbetat med eleverna enskilt och i mindre grupper. De har varit duktiga och gjort sitt bästa. Eleverna har berättat inför varandra, ritat och skrivit om sitt höstlov. Vi har lekt på innergården samt avslutat veckan med pyssel där eleverna har fått träna på att följa instruktioner, rita mönster och jobba mer med finmotoriken. Vi har läst mycket denna vecka och arbetat med textsamtal. Eleverna som går i vitsippan och rosen har börjat förbereda sig inför sina utvecklingssamtal med start nästa vecka. Under våra samlingar har vi dessutom börjat prata lite engelska med varandra. Eleverna har då fått säga sin frukt på engelska, vi har räknat på engelska och tränat hälsningsfraser. Det gillar eleverna! Låt ditt barn säga något på engelska hemma. I torsdags var det Mårtensafton, en gammal tradition som vi samtalade om under morgonsamlingen. På eftermiddagarna har eleverna träffat varandra i lekgrupper och tränat språk samt matematik digitalt på iPad. Vi arbetar dagligen med värdegrund och hur vi bäst ska agera för att följa rutiner, regler och skapa god stämning i klassrummet. Eleverna visar förståelse för det men de är inte så gamla än vilket innebär att de är här för att fortsätta öva och lära.

Vecka 46 är det Barnboksveckan. Måndagen den 14/11 ska eleverna få ta med sig en barnbok hemifrån. Deras uppgift i skolan blir då att visa upp sin bok, berätta varför de tycker om den och berätta kort vad den handlar om. Vi ser framemot många spännande samtal. Vi kommer att arbeta med barnböckerna under veckan så det är bra om de kan ha kvar boken i sin hurts, i klassrummet, alternativt ha kvar den i väskan.

Den här veckan har vi pratat mycket om vad eleverna behöver ha på sig innan de går ut för lek och rast. Eleverna har många bra ytterkläder i sina skåp och olika plagg att välja mellan beroende på temperatur. Jättebra! Vi visar vad de behöver ha på sig med hjälp av bildstöd som även sitter uppe i deras kapprum och vi pedagoger finns i kapprummet och stöttar dem. Eleverna är duktiga på att lyssna när vi säger till dem vad de behöver ha på sig, för att de ska hålla sig friska och ha en så bra stund ute som möjligt.

På tisdagar är det idrott och nu är vi inomhus. Vi önskar att eleverna kommer ombytta på morgonen. I sin idrottspåse behöver de ha ett ombyte att byta om till efter lektionen, inomhusskor och handduk. Duschtvål är valfritt men den behöver vara parfymfri.

Välkomna till synligt lärande, i samband med hämtning. Vi har förberett ert barn och blanketter finns på plats i klassrummet. Sista dagen för synligt lärande denna gång (oktober månad) är fredagen den 18/11.

Under vecka 43 fick ni hem en lapp med lista över klassföräldrarna. Vi diskuterade detta på föräldramötet och kom fram till att ni önskade hjälp från vår sida med det. Vill ni göra ändringar är det helt upp det er och ni får diskutera det med varandra. Önskar ni att lämna ut information från klassföräldrarna till övriga föräldrar går det givetvis bra att mejla information till oss framöver och så publicerar vi det i veckobrevet så att informationen når alla. För att ni ska kunna kontakta varandra sitter det nu listor i kapprummet (bredvid leklistan) där ni själva kan skriva era kontaktuppgifter till varandra. Tyvärr får vi inte lämna ut nummer eller adresser så det här blir den enklaste lösningen.

Just nu håller vi på att förflytta vår blogg till IST. Ni kommer att få en notis när det finns ett nytt blogginlägg tillgängligt för er i IST. Vi kommer att fortsätta publicera veckobreven som vanligt på Bråviksskolans blogg samt via IST då vi har märkt från flera håll på skolan att systemet inte är helt med oss än. Vi återkommer när vi enbart kommer att publicera på IST. Gå in på IST för att se om ni kan se veckobrevet där. Återkoppla gärna till oss om ni inte kan se veckobreven på IST än. I nuläget kan vi pedagoger inte göra så mycket åt det men det är bra för oss om vi får en uppfattning kring hur många det gäller.

Har ni något att förmedla till oss ser vi gärna att ni kontaktar oss direkt, antingen via mejl eller en lapp via ert barns väska som ert barn själv då kan lämna fram. Personalen på morgonfrita träffar många barn från olika klasser den korta stunden på morgonen och det är bättre att informationen ni vill förmedla kommer direkt till de pedagogerna som arbetar närmast ert barn (alltså oss pedagoger som tillhör förskoleklassen).


Utvecklingssamtalen med Charlotte (rosor och vitsippor) börjar på måndag den 14/11. Det är många som inte har anmält sig än. Vi önskar att träffa er alla och det är tiderna i Google-dokumentet  som vi har att erbjuda. Vi lämnade ut de till er innan höstlovet och skrev en påminnelse under veckan så vi hoppas att informationen har kommit fram. Sista dagen att anmäla sig är idag, fredagen den 11/11. Vi, ert barn och mentor behöver förberedelsetid tillsammans och därmed behöver vi veta i god tid när det blir samtal för just ert barn. Läs informationen i dokumentet. Välkomna!

Här är länken till dokuemntet: https://docs.google.com/document/d/1TvFj6eWOfMUzOWvptS4A2mTNPSlXmtRBUIg2jTfZNJg/edit

 

Tack för ett gott samarbete.

 

 

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se (Om ni vill nå Felix går det bra att mejla till denna adress.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar