Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

måndag 5 december 2022

Årskurs 3 Veckobrev v. 48

 Veckobrev v.48 Årskurs 3


Hej alla vårdnadshavare!

Då har ännu en vecka passerat. Den här veckan drabbades vi på skolan av lite personalbortfall på flera fronter på grund av sjukfrånvaro. Vi alla kämpar på och försöker göra dagarna så vanliga som möjligt för barnen, men det medför ändå ibland att det kan bli lite vikarier på besök och lite annorlunda för både elever och oss pedagoger. Vi är tacksamma för att ni har förståelse för detta. 

I onsdags var vi på skolbio på Cnema och såg på filmen Lill-Zlatan. Eleverna var nöjda med besöket och de allra flesta tyckte att filmen var väldigt bra! Samtala gärna med era barn om filmen och låt dem återberätta. Det kan leda till goda och kloka samtal om värdegrundsfrågor som genus och relationer. 


Information


Lucia

Den 13/12 kommer år 3 att framföra ett luciatåg för skolan. På grund av omständigheterna blir det ett lite annorlunda upplägg än vad vi haft de senaste åren när det mer varit i form av en slags luciashow. I år kommer år 3 få tåga genom skolan och framföra sina lucialåtar som vi nu övar på i klasserna. Till denna dag får barnen gärna ha någon passande utklädnad för luciatåget som exempelvis luciadräkt, tomte, ren eller annat valfritt passande utklädnad. 


Jullovet 

Det är fortfarande några föräldrar som inte har kollat av schemat till frita inför ledigheten i jul. Vi ber er därför att gå in och kolla av ordentligt. 


Ämnesinformation


Svenska

Vi har denna vecka jobbat med Dikter i läsresan. Vi har fått läst olika dikter från bland annat Lotta Olsson och Gustav Fröding. Eleverna tycker dikterna var lite konstiga eftersom alla inte rimmade men vi pratade om att det kan vara uppbyggda på olika sätt. Vi har även fortsatt jobba med våra monster. Eleverna har fått i uppgift att rita ett eget monster dom kommer sedan att beskriva det och en kompis kommer att få läsa din beskrivning och utifrån den rita av ditt monster. Det ska bli intressant och se hur resultatet blir och en ögonöppnare för vissa elever. 


Matematik

I matematik den här veckan har vi fortsatt med division där eleverna fått träna på metoder för beräkningar i division och sambandet mellan division och multiplikation med hjälp av tallinjen. Eleverna har även fått träna på division med rest som innebär att ett tal inte går att dela jämnt utan att det blir ett antal som rest. Samtala gärna med era barn om innebörden av division med rest, uppmana gärna dem att ge exempel i form av en räknehändelse. 





So

Denna vecka har Vi fortsatt sett på arkeologens dotter och jobbat vidare om forntiden.



NO/Tk 

Vi Har denna vecka jobbat vidare med att programmerat. Eleverna har både programmerat sina namn i scratch och fått lånat Bluebots för att programmera vägen som den ska åka på en matta. Eleverna gör det väldigt bra och dom tycker att det är väldigt kul. Vi kommer att fortsätta under nästa vecka också. 


Engelska

Engelskan den här veckan uteblev för 3B på grund av besöket på Cnema. 3A fick repetera veckodagar, månader och andra begrepp som vi redan arbetat med tidigare i form av olika arbetsblad. 



Idrott 

Vi kommer inleda arbetsområdet dans, takt och rytm.



Vecka 49
Mån:

Tis: Idrott blå grupp

Ons:

Tor: Idrott röd grupp
Fre: Idrott båda grupperna 

Hoppas ni får en fin helg tillsammans med era härliga barn!
Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3

linnea.sjoo@norrkoping.se
therese.skoldeback@norrkoping.se
vanessa.forsyth@norrkoping.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar