Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

måndag 5 december 2022

Veckobrev år 4 v.49

 Hej 

Det har kommit till vår kännedom att alla vårdnadshavare inte fått tillgång till veckobrevet som publicerades i fredags. Orsaken till det är oklar. Vi lägger en kopia nedan. 


Vecka 49


Hej!


Svenska 

Den här veckan kommer vi ha ett bedömningstillfälle där eleverna ska skriva en instruktion om hur man viker en figur av papper. Hur texten ska vara strukturerad och vad texten behöver innehålla finns i arbetshäftet som vi jobbat med.



Matematik

Vi har nu avslutat arbetsområdet med division. Nästkommande vecka arbetar vi med positiva och negativa tal där vi kommer prata mycket kring temperatur. Vi kommer träna på att:

  • Skriva positiva och negativa heltal på tallinjen,

  • storleksordnar positiva och negativa heltal,

  • utföra additioner och subtraktioner med positiva och negativa heltal.



Engelska
Vi fortsätter att jobba med arbetsområdet Halloween och eleverna börjar bli redo för att skriva sina texter om vad de är rädda för eller någon gång de har blivit skrämda av någonting. 


Förhör på glosorna Halloween 1 skjuts pga av sjukdom till: 

4C tisdag, 4A onsdag och 4B torsdag, och i samband med det får de nya glosor Halloween 2, som förhörs v.50.



So

I So:n har vi avslutat samhällskunskapen och påbörjar ett nytt arbetsområde, Religion - Livsåskådningar. Ni hittar arbetsmaterialet i Classroom under veckan. Arbetsmaterialet är dock ett levande dokument och utvecklas under arbetets gång.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar