Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 2 december 2022

Veckobrev v.48

 

Hej!

Den här veckan har vi rett ut mindre konflikter och era barn arbetar fantastiskt bra trots att det är slutet på en termin.

Matematik

Den här veckan har vi arbetat med att vi kan räkna på en tallinje på olika sätt. De har även fått skriva egna räkneproblem som de sedan skulle visa hur de räknade ut med hjälp av en tallinje och hur de skriver de matematiska uttrycket.

Svenska

Vi har fortsatt med vårt svenska område som handlar om att de ska skriva en bok om sig själva. Veckan har handlat om att beskriva sitt hus och att beskriva sitt rum. Till detta får de också måla bilder. Högläsning och tyst läsning har vi såklart också haft.

So

Vi har denna vecka pratat om lekar och leksaker förr och nu. Vi har också tittat lite på “Alla vi barn i Bullerbyn”. I so fick de en läxa till nästa vecka då de ska ha intervjuat en äldre person som de känner. I veckans “Grej of the week” har vi lärt oss mer om “Saffran” som är världens dyraste krydda. Ledtråden till nästa vecka är “Dynamitgubbe som grundade pris”.

No

 Vi har läst och pratat om luft. Till det har vi även gjort ett luftexperiment som visade att luft väger. de fick sedan titta på ett par korta filmer om luftballonger medans jag berättade hur det gått på no-provet om jord.

Idrott

Vi kommer inleda arbetsområdet dans, takt och rytm.

Den här veckan har vi lekt gamla lekar, som man lekte för 100 år sedan.

Engelska

Vi hade engelska test och sedan arbetade de på skolplus med clothes och några lärde sig lite fler ord och fick träna på att skriva ord.

Musik

Vi har lyssnat på andra avsnittet av De kidnappade instrumenten. Vi har också tränat på några julsånger.


Bild

Den här veckan har vi gjort ett collage som heter staden. Vi har med enkla medel gjort en uttrycksfull och effektfull  bild.




Nästa vecka

Måndag-Simning grupp 2

Tisdag- Idrott, 2B so-läxa

Onsdag- SYNLIGT LÄRANDE! (Från skolslut och fram till 16.15)GOTW-läxa=ledtråd

Torsdag- Idrott, 2A so-läxa

Fredag- Simning grupp 1, Läsläxa kap.14


Information från klassföräldrar 2B

Det finns en grupp på Messenger för föräldrar till barnen i 2b. Om man vill komma med i gruppen kan man skicka ett sms till Helena Renström - 0735841700. Om man inte har Facebook kan man ändå höra av sig för att få del av info via sms.

 


Hälsning från fritidshemmet angående jullovet  

Om du inte gått in i IST tidigare och lagt in jullovstider så behöver du göra det nu.  Den som har ett rullande schema behöver ta bort de tider, som barnet ska vara ledigt, för annars tror vi att barnet ska vara på frita.


Ha en skön helg önskar vi i år 2







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar