Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 16 december 2022

Veckobrev v.50 åk 3

Veckobrev v.50 Årskurs 3

Hej alla glada vårdnadshavare!

Då är sista skolveckan klar och vi avslutade veckan med lite trevligheter med elevens val, där vi även blev bjudna på lite glass från vår kamrat från 3B som ska flytta. Alla tackar så hjärtligt för god glass! Det var ett fint avslut på veckan!


Information


Rektorsbrev till vårdnadshavare

Klicka på länken nedan för att läsa rektorsbrevet. Länk till rektorsbrev till vårdnadshavare

Julavslutning

På tisdag är det julavslutning mellan kl.08:20-10:00. Den första stunden kommer vi ha lite trevligt i klassrummet där vi också tänkt att det går bra för barnen att ta med sig lite fika.(festis eller saft och pepparkaka eller bulle) Vi önskar att alla enbart tar med fika till sig själva. Efter det kommer vi ha en gemensam avslutning i matsalen tillsammans med resten av skolan. Klockan 10:00 slutar vi, de elever som ska vara kvar efter det går till frita. 



Jullovet 

Det är fortfarande några föräldrar som inte har kollat av schemat till frita inför ledigheten i jul. Vi ber er därför att gå in och kolla av ordentligt. 


Lindöskolan

I måndags hade vi en trevlig stund tillsammans med Lindöskolan. Eleverna fick göra lite olika julpyssel och sedan hade vi en rast tillsammans. Sedan avslutade vi pyssel stationerna och tackade för denna roliga stund tillsammans. Vi hoppas kunna få till någon mer träff under våren för att lära känna ytterligare nya kompisar.  


Luciatåg


I tisdags morse gick vi luciatåg genom hela skolan. Eleverna var superduktiga och det blev ett väldigt fint och mysigt luciatåg. 




Borttappade skor

Det är en elev i 3B som har råkat ta fel skor och saknar sina. Det är ett par bruna Everest vinterskor där namn står i plösen, så kolla gärna. De skor eleven råkade få med sig har vi här i skolan. 



Ämnesinformation



Svenska


I svenskan har vi arbetat med läsresan. Vi har påbörjat ett kapitel som handlar om regnskogen.Vi har fått lära oss olika fakta om regnskogen, exempelvis vilka djur som lever där. Eleverna får både lyssna på texten och läsa den för varandra. Vi har arbetat klart mycket denna vecka inför jullovet. 



Matematik


Den här veckan har vi arbetat klart med kapitel 4 som handlat om division, repeterat och sedan haft avslutande matteprov. Vidare har eleverna fått arbeta klart med hela matteboken och repeterat delar från de olika kapitlena. Några har några sidor kvar och kommer få möjlighet att jobba med dem på måndag i sådana fall. Eleverna har jobbat på så otroligt bra med matematiken denna termin! 



So


Den här veckan har vi börjat arbeta med stenåldern. Vi har tittat på en film som handlar om hur människorna levde och livnärde sig. Vi har även läst och arbetat i vårat arbetshäfte som handlar om forntiden. Vi har även tittat på lilla aktuellt och diskuterat frågor som dykt upp under programmets gång. 



NO/Tk 


Vi har avslutat områdena med blue bots och konstaterat att eleverna har kommit väldigt långt i sin programmering. 



Engelska


Engelskan den här veckan har bestått av repetition av de områden vi arbetat med under terminen. Eleverna har fått översätta ord och fraser. De har även fått jobba klart med arbetsblad från engelskan och rita färdigt sina julgranar från förra veckan. 



Vecka 51

Mån: Schemabrytande dag


Tis: Julavslutning 08.20-10:00


Ons:JULLOV


Hoppas ni får en fantastisk helg! 

Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3


linnea.sjoo@norrkoping.se

therese.skoldeback@norrkoping.se

vanessa.forsyth@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar