Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 9 december 2022

Förskoleklass Blomsterängen

 Förskoleklass Blomsterängen Veckobrev v. 49

Hej alla elever och föräldrar,

Vilket fint avslut på veckan vi fick med snö. Hoppas ni har haft en fin vecka.

Den här veckan har vi hunnit med mycket olika saker. I måndags skapade vi fjärilar som hade formen som ett C. De skrev bokstaven C själva, klippte ut, limmade fast ett öga, ritade vingar som de sedan limmade fast och satte fast fjärilens antenner. De blev så fina. Alla elever arbetade på jättebra.

På idrotten lekte de Katt och råtta, en lek som verkar uppskattad av eleverna.

Vi har öppnat en lucka varje dag i vår julkalender, det varvas med rörelse och pyssel. Vi ser alla fram emot varje dag för att se vad varje lucka erbjuder för aktivitet. Vi har bland annat kört Tabata och färglagt Nissarnas julkort. Fråga gärna ditt barn vad julkalenderns luckor har innehållit. Med tanke på att julen snart är här så har vi pysslat under veckans gång. Vi har bland annat gjort en julgran av våra händer som nu hänger på dörrarna till våra klassrum. Eleverna fick även pynta granen med varsin julgranskula som de har färglagt själva. Julgranarna blev så fina.

Vi har varit ute mycket den här veckan och lekt. I onsdags fick eleverna möjlighet att vara i skogsdungen. De har spelat fotboll, gungat, spelat King och lekt fantasilekar.

Vi har arbetat med Alfred Nobel och Nobeldagen. Vi pratade lite om vem han var, vi fyllde i ett arbetsblad om Nobeldagen och vi har tittat på en kort film om Alfred Nobel. Idag (fredag) fick eleverna rita sin egen uppfinning och skriva vad den uppfinningen heter. De arbetade på väldigt bra och blev fantasifulla uppfinningar. Vi avslutade Nobel-arbetet med att elever från årskurs 6 kom in i våra klassrum och berättade om Nobeldagen med en fin powerpoint.

För kännedom är julavslutningen den 20/12 och eleverna går i skolan fram till 10:00. Julavslutningen är obligatorisk. Därefter tar fritidshemmet över för de som har anmält tillsyn. Skolan börjar igen tisdagen den 10/12 kl 8,20. Fritidshemmet har öppet måndagen den 9/12 för de som har anmält tillsyn.

Här kommer lite information från klassföräldrarna som vi vidarebefodrar till er.

Vad kul att så många av er har hittat till fb-gruppen för föräldrar/vårdnadshavare till barn i Förskoleklass Blomsterängen. För dig som ännu inte hittat dit, se länk nedan eller skicka mejl till nicklas.ennab.vogel@gmail.com för att få tillgång till information! 

Mvh klassföräldrarna 

https://www.facebook.com/groups/1559774941124018/?ref=share_group_link”. 

 

Vi ser fram emot ännu en vecka fylld av lek och lärande. Tack för ett gott samarbete.

Trevlig helg

Önskar

Matilda, Charlotte, Lina, Ida-Marie, Jocke, Felix och Sebastian

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar