Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 16 december 2022

Veckobrev år 4 v.51

 V.51


Vad hände med dagarna, veckorna och månaderna. Känns inte som det var längesedan vi tog emot en stor skara nyblivna fyror. Nu står vi här och har avverkat en hel termin, endast 1 ½ skoldag kvar. 



Måndag: Är det schemabrytande aktiviteter på förmiddagen. Vi samlas 08.20 i respektive klassrum. Efter det går vi ut i närmiljön och åker pulka, snowracer eller på andra åkbara saker. Hjälm är obligatoriskt. Eleverna förväntas ha anpassad klädsel så att de kan vara utomhus i vintervädret under förmiddagen. Vill man ta med varm choklad, smörgås eller liknande så är det ok att ta med. Vi äter lunch på skolan som vanligt. 


Under eftermiddagen läser vi enligt schemat. 


Engelska

Alla klasser har glosförhör på Halloween 2 på måndag eftermiddag.


Tisdag: Skolavslutning. Eleverna börjar 08.20 och slutar 10.00. Dessa dagar är det inget studiestöd.


Skolan börjar åter 10 januari 08.20.




Rektorsbrev till och vårdnadshavare 22-12-16 


Terminen närmar sig sitt slut och det är inte många dagar kvar av varken terminen eller kalenderåret. Höstterminen på Bråviksskolan har varit varierad likt en berg-och dalbana eller lärandet, det vill säga långt ifrån linjärt. Att få möta elever och pedagoger med glittriga ögon och ett leende på läpparna är härligt. Vi rektorer vet dock att det bakom leendet inte bara döljer sig kunskap, glädje och vetgirighet utan även mycket slit, personliga segrar och flertalet individuella utmaningar. Terminens främsta utmaningen på organisationsnivå har varit frånvaro hos en del pedagoger. Men närvarande pedagoger har stundtals slagit knut på sig för att stötta/täcka/bemanna upp för kollegors frånvaro när vikariebanken llt ofta ekat tom. Samt svårighet att tillsätta vakanta tjänster i brist på sökande och/eller adekvat behörighet. Men trots de utmaningarna har vi sett och upplevt stort lösningsfokus hos pedagogerna och hur kunskap och måluppfyllelse tillsammans med anpassningar och samarbeten frodats i våra lokaler och verksamheter, vilket är otroligt viktigt och roligt! Med en varierad hösttermin hoppas vi dock på mer balans nästa termin, men precis lika mycket vetgirighet, delaktighet, måluppfyllelse och personliga mästerskapssegrar som den här hösten. Vi vill passa på att påminna om vårterminens skolstart tisdag 10 januari kl. 08.20. Studiedag 9 januari, fritidshemmet öppet för er som meddelat tillsynsbehov.


God jul och gott nytt år önskar pedagogerna i år 4


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar