Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 9 december 2022

Veckobrev v.49 Årskurs 3

 Veckobrev v.49 Årskurs 3


Hej alla glada vårdnadshavare!

Då har ännu en vecka passerat i skyndande fart. Den här veckan har vi haft en piggare och friskare personalstyrka på skolan vilket har varit trevligt! 


Information


Lucia

På tisdag är det dags för treornas luciatåg! Till denna dag får barnen gärna ha någon passande utklädnad för luciatåget som exempelvis luciadräkt, tomte, ren eller annat valfritt passande utklädnad. De behöver ej komma ombytta på morgonen. Tyvärr är endast luciatåget för eleverna. På grund av luciatåget uteblir idrotten för den blåa gruppen denna tisdag. 


Information om personal
Idag har eleverna fått ett besked om att Vanessa har en liten bebis i sin mage! Det är såklart väldigt glädjande men det betyder också att Vanessa dessvärre inte kommer att kunna följa eleverna hela vårterminen. Den här terminen har vi haft en något ovanlig organisation med tanke på att vi varit tre lärare på två klasser. Vid utvärdering ser vi att det varit mycket fördelaktigt och givande att kunna vara vi tre, och vårt samarbete har varit så otroligt bra kring klasserna! Det har skett förändringar i båda klasserna under höstterminen, vilket är naturligt förstås på grund av många olika faktorer. Vi ser bland annat en otroligt fin utveckling i 3B som vi vet hade mycket på tapeten tidigare. Det har även skett lite förändringar som gör att vi också har fått tänka om kring våra resurser och var det behövs mest stöd under terminen. Denna utveckling fortgår och vi har god dialog med elevhälsoteamet och även rektorer om detta med målet att det ska bli en bra övergång när Vanessa sedan går hem. 


Jullovet 

Det är fortfarande några föräldrar som inte har kollat av schemat till frita inför ledigheten i jul. Vi ber er därför att gå in och kolla av ordentligt. 


Lindöskolan

På måndag kommer 3:orna från Lindöskolan till oss på Bråvik för att återigen lära känna varandra inför åk 4 men även julpyssla lite och leka tillsammans. 


Julavslutning Julavslutningen är tisdag 20 december mellan 8:20-10:00. Fritidshemmet är sedan öppet för de barn som är föranmälda, övriga går hem kl.10. Mer detaljerad information kommer i nästa veckas veckobrev.


Ämnesinformation


Svenska

Förra veckan ritade vi monster. Denna vecka fick eleverna skriva en beskrivning av sitt monster. Nästa vecka kommer någon annan elev att få beskrivningen för att sedan försöka rita ett likadant monster utefter beskrivningen. Syftet är att tydliggöra hur viktigt det är att vara tydlig i sina texter. Vi har också skrivit kedjedikter, vilket innebär att sista ordet i raden ska vara det första ordet på nästa rad. Det blev väldigt fina och roliga dikter. Vi har även rättat texter som har haft stavfel, eller saknat punkter. Vi har även fortsatt nosat lite på nationella prov. Eleverna har fått skriva fakta texter utifrån stödord men även skrivit en berättande text fast under en fast tid, eleverna kommer att få återkoppling på denna så vi vet vad varje enskild elev behöver träna vidare på i sin berättelse. 


Matematik

I matematik den här veckan har vi fortsatt arbeta med division med rest. Vi har även arbetat med division med 10 och lärt oss knepet att tänka omvänt till multiplikation där knepet är att lägga till en nolla, att ta bort en nolla när det gäller division med 10. Vidare har vi även repeterat prioriteringsregler och arbetat med prioriteringsreglerna vid multiplikation och division och förenklingar. Vi har lärt oss att multiplikation och division går alltid före addition och subtraktion. I ett tal där både multiplikation och division finns gäller prioriteringsregeln från vänster till höger. Vi har även hunnit köra favoritsidor där eleverna fått repetera divisionstal i mattespel samt även haft kort genomgång i skala där eleverna också fått göra lite uppgifter med skala.


Tips på samtal/repetition med ert barn:
a) Samtala gärna med ert barn om prioriteringsreglerna vi gått igenom. Be ert barn berätta om de olika reglerna vi lärt oss, och be dem gärna förklara hur man löser talet 3x4+16/8. 


So

I son:n har vi lärt oss mer om mammuten. Vi har läst en text och sedan svarat på frågor. Eleverna fick även rita av en mammut steg för steg. Det blev väldigt fina resultat. 


NO/Tk 

I Tekniken denna vecka har vi programmerat färdigt i Scratch och under nästa vecka ska vi avsluta arbetet kring blue bots. 


Engelska

I engelska den här veckan har vi lärt oss engelska ord och begrepp som hör till julen. Eleverna har sedan fått rita julgranar utifrån instruktioner på engelska där det har stått olika saker som ska vara med på julgranen. Det var ett uppskattat lektionsmoment. 


Idrott 

Vi arbetar vidare med dans, takt och rytm. Basketdans och linedance plus lite lekar. Vi avslutar veckan med lite tomtesmyg. 


Bild
Då Madde har fått ändrat uppdrag fram tills hon går hem på föräldraledighet har Vanessa nu tillfälligt fått ta över bilden så länge, vilket är väldigt kul! Den här veckan har eleverna har fått arbeta med nyanser. De har fått skapa vinterlandskapsbilder med hjälp av olika nyanser och silhuetter. Det blev väldigt fina konstverk<! 


Vecka 50
Mån: Lindöskolan kommer på besök

Tis: Luciatåg

Ons:

Tor: Idrott röd grupp
Fre: Idrott båda grupperna 

Trevlig helg!
Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3

linnea.sjoo@norrkoping.se
therese.skoldeback@norrkoping.se
vanessa.forsyth@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar